Bra match mot topplaget Timrå - men inga poäng
Publicerad: 2020-02-28
Mora IK svarade för en riktigt bra bortamatch mot topplaget Timrå, men några poäng med hem i bagaget blev det inte. Timrå vann med 3-2, men trots förlusten ligger ändå Mora kvar på den viktiga åttondeplatsen.

-Vi spelade bra, men tyvärr förlorade vi, sa Moratränaren Tomek Valtonen till Cmore.

Mora kom till spel utan målvakten Olof Lindbom (sjuk), backarna Tomas Skogs (skadad), Mattias Nörstebö (skadad) och avstängda forwardsduon Filip Lennström och Brant Harris.

Matchen började på tuffast möjliga sätt för Mora. Efter 48 sekunders spel fick målvakten Isak Wallin ett materialfel på ett av sina benskydd.

Att åtgärda felet drog ut på tiden, vilket gjorde att J18-målvakten Emil Ranehamn fick kliva in och göra riktig allsvensk debut.

Spelet fortsatte att rulla på, vilket gjorde att Mora inte fick chansen att byta tillbaka sin ordinarie målvakt.

Efter 5.07 kunde Timrå ta ledningen genom Morten Madsen, som fick se sin puck rulla in i mål via olycklige Emil Reneham. Efter målet bytte Mora målvakt.

Dryga minuten senare kunde Timrå öka på sin ledning när Albin Lundin sköt in 2-0 efter en sargretur, som ställde både Moras försvar och målvakten Isak Wallin.

Målet gjorde att Mora valde att ta en time out.

Och det verkade ha en bra inverkan på Moraspelet.

Det tog bara 15 sekunder för Mora att hitta rätt med en reducering.

Daniel Ljunggren drog i väg pucken rakt upp i krysset fram till 1-2, vilket gör att Ljunggren nu gjort mål i tre matcher på raken.

-Vi var inte riktigt nöjda med starten, men målet gav oss något att bygga vidare på, sa Daniel Ljunggren till Cmore i den första periodpausen.

Under periodens första hälft fick Mora många snabba spelvändningar emot sig, men ju längre perioden led fick Mora allt mer ordning på spelet.

Den senare delen av perioden fick vi se Mora äga det mest av spelet och laget vaskade också fram några riktiga farligheter.

Bästa möjligheter till kvittering hade Johan Persson och Dustin Gazley, som dock fick se sina chanser räddas på ett bra sätt av Timråmålvakten.

Mora kom att göra en mycket bra andra period.

Direkt efter första nedsläpp visade Mora att man ville vara med i leken på allvar. I det första bytet hade Niki Petti en farlig styrning och på returen var Dustin Gazley nära att sätta dit pucken.

Nästa stora chans i perioden var också Moras. Charles Eklund blev frispelad av Isak Pantzare, men blev hårt attackerad med ett rapp över armen just i skottögonblicket.

Timrås Marcus Hardegård blev utvisad i situationen och i det efterföljande power-play-spelet kunde backen Viktor Amnér göra sitt andra mål för säsongen fram till 2-2.

Mora fortsatte att spela bra och Timrå drog på sig två utvisningar till i perioden.

I det första power-playet hade Kalle Valtola ett skott i målramen. På det andra power-play-spelet hade Mora en puck inne fram till 3-2 efter att Dustin Gazley hittat rätt. Domarna dömde först mål, men efter videobedömning dömde domarna bort målet.

Tungt för gästerna.

• Jag tycker att det var mål, det var tufft att få det bortdömt, säger Tomek Valtonen.

-Vi borde gjort något mål till i power-play, menade Viktor Amnér i intervjun med Cmore i periodpausen.

Mora fortsatte att spela bra, men nästa mål i matchen blev ändå hemmalagets.

Efter en tekning i anfallszon tog Timråstjärnan Jonathan Dahlén tag i pucken och kunde mycket starkt trycka in pucken bakom Isak Wallin med ett backhandsskott. Ledning för Timrå.

Inte rättvist sett till spelet i andra perioden, där Mora var det klart bästa laget.

-Men sista fem tycker jag inte att vi kom upp i nivå, sa Viktor Amnér.

Den tredje perioden inleddes med att Mora åkte på två raka utvisningar.

Mora visade upp ett bra box-play-spel och redde ut båda utvisningarna på ett bra sätt.

Resterande delen av perioden blev relativt jämn, där Timrå kom att ha lite mer av pucken.

Mora försökte och försökte, hade någon farlighet men var inte riktigt nära.

Med en minut kvar att spela tog Mora ut målvakten och chansade med sex utespelare, utan att få till något riktigt tryck.

Trots förlusten ligger Mora kvar på åttondeplatsen.