Målvaktsparet spikat - Ljunggren klar!

27 april 2021 15:20
Mora IK

Klubben har idag spikat målvaktsparet för kommande säsong. Förutom Matteus Ward som är klar sedan tidigare har vi också gjort klart med Andreas Ljunggren som de fyra senaste säsongerna representerat Tingsryd.


Andreas har Borås som moderklubb där han också spelade fram till J20 då han flyttade till Malmö Redhawks. Han har på seniornivå representerat Tyringe och Hanhals i HockeyEttan samt Tingsryd i HockeyAllsvenskan där han haft en stigande utvecklingskurva under de fyra säsonger han varit i klubben. Förra säsongen noterades han för 91,5 i räddningsprocent och var en stark bidragande orsak till att laget tog sig till åttondelsfinal. Andreas är också bror till Daniel som redan spelar här.

  • Jag var uppe förra sommaren och hälsade på Daniel och sa redan då att här skulle jag kunna tänka mig att bo och spela. Nu kom möjligheten och det var ingenting att tveka på för min del, säger Andreas själv.

  • Andreas har spelat fyra säsonger i Tingsryd nu och jag har haft koll på honom hela tiden och jag känner honom även lite personligen. Det är en väldigt bra målvakt som vi får hit, säger målvaktstränare Peter Iversen om sitt nytillskott.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2021/2022.