Nu flyttar vi ut!
Publicerad: 2021-01-15
Mora IK
Så snart det stod klart att vi inte kan fortsätta med verksamheten inne i ishallen under rådande restriktioner och rekommendationer togs ett beslut att försöka hitta byar och uterinkar som kunde hjälpa klubben att fortsätta med sin verksamhet. Från och med vecka 3 kommer träningar att genomföras i Selja, Kråkberg och Östnor. Klubbens personal kommer i samarbete med personal och frivilliga från byarna att sköta banorna.

-Det har varit lite pyssel med att få ihop scheman som fungerar för alla inblandade och vi vill samtidigt inte förstöra den spontanåkning som sker på rinkarna, säger Andreas Hägglund, ungdomsansvarig hos Mora IK.

-Först och främst är detta något som gäller fram till den 24:e januari. Sedan kan det komma nya direktiv från FHM. Skulle det bli fortsatt så att kommuner rekommenderas att hålla sina hallar stängda så fortsätter vi med träning utomhus.

-Mora IK är väldigt glada över den positiva inställning Selja, Kråkberg och Östnor har till att vi kommer ut med våra ungdomar. Dessutom hjälper de till att sköta isen vilket känns jättebra, säger Peter Hermodsson, klubbdirektör.

Närkontakten på isen minskar också utomhus eftersom rinkarna och sargerna är annorlunda mot inomhus vilket i kombination med utomhusträning är bra sett ur ett smittoperspektiv.

Alla som tränar kommer att byta om hemma och skulle termometern sjunka under 15 minusgrader ställs träningen in. Mer detaljerad information om vem som tränar var och när kommer från klubbens ungdomsansvariga.

Fördelningen mellan byarna ser ut som följer:

Selja: U12, flicklaget och U14.

Östnor: U9, U10, U 11.

Kråkberg: U13, U15-16, J16.

Kenny Åström