Förlust även i den andra träningsmatchen mot Brynäs
Publicerad: 2018-09-06
Försäsong
Det blev återigen förlust mot Brynäs i en träningsmatch den här försäsongen. Slutresultatet skrevs till 5-1 där Moras mål gjordes av backen Anton Schagerberg.

Det var Mora som såg piggast ut under matchens inledning där Andrew Rowe hade en jättemöjlighet att ge laget ledningen redan efter 15 sekunder när Mora kom i ett två mot ett läge. Tyvärr satt avslutet mitt i magen på Brynäsmålvakten. Chansen satte ändå tonen för matchen under de första fem-sex minutera där Mora stundtals fick till bra spel i anfallszonen. Man skickade också gång på gång puckar mot mål och hade några styrningar som smet precis utanför. Brynäs kom in i matchen tack vare två powerplay i tät följd. Under ett av dessa var man bara ett stolpskott från att ta ledningen men Mora kunde hålla ut. Matchen stod sedan och vägde under flera minuter innan Brynäs kunde ta ledningen efter att ett skott från blålinjen letat sig in bakom en annars duktig Isak Wallin. Resultatet stod sig sedan perioden ut även om chanser från båda lagen inte saknades.

I den andra perioden var det istället Brynäs som kom ut något hetare medan Mora inte riktigt hittade upp till samma fart som under de första 20 minuterna. Gävlelaget fick också utdelning efter 7:29 när 2-0 satt genom den tidigare Moraspelaren Johan Alcén. Och bara minuter senare var det 3-0 efter en styrning framför mål. Mora fick trots detta snabb kontakt igen när Anton Schagerberg fick ett skott från blå linjen i nät. Då stod klockan på 14 minuter. Detta gav också energi till resten av laget som härefter spelade riktigt bra anfallshockey och man var flera gånger om nära ytterligare mål. När signalen ljöd för periodvila var det trots detta underläge med 3-1.

Den tredje perioden blev i mångt och mycket ett ställningskrig där Brynäs försvarade sin ledning samtidigt som Mora hade en del svårigheter att komma till de där riktigt vassa chanserna. När Brynäs sedan satte 4-1 med drygt sex minuter kvar var matchen så gott som avgjord. Man gjorde också 5-1 i powerplay vilket också blev slutresultatet.

Nu återstår endast en träningsmatch innan seriepremiären nästa lördag. Den spelas på tisdag då Färjestad väntar i Hagfors.