J20 klara för kvartsfinal!
Publicerad: 2022-03-26
J20
J20 vann den tredje och avgörande matchen i åttondelsfinalen borta mot Växjö. Efter en händelsrik match som slutade 3-3 efter 60 minuters spel klev Isak Norén fram och skickade in det avgörande målet drygt två minuter in i förlängningen!

Matchen började dock målmässigt tungt för Mora som hamnat i ett 2-0 underläge när halva matchen var spelad. Båda hemmalagets mål kom till i spel fem mot fyra. Mora fick dock kontakt igen när Albin Svedin först reducerade till 2-1 efter 11:24 in på den andra perioden. Drygt fem minuter senare var han framme igen när han skickade in kvitteringen till 2-2.

Den tredje perioden blev sedan en jämn historia där Växjö kunde återta ledningen efter drygt tio minuters spel sedan man fått ett öppet läge och pucken gått in mellan benen på Emil Ranehamn i målet. Härefter kändes det som hemmalaget hade ganska bra kontroll på spelet men med drygt tre minuter kvar slarvade man i egen zon, något som Viktor Hurtig utnyttjade genom att sno åt sig pucken och servera en helt fristående Albin Svedin som skickade in sitt tredje mål för kvällen fram till 3-3.

I förlängningen kunde sedan Isak Norén avgöra när han fick ett fritt läge framför mål fint assisterad av Oskar Tängerby.

Nu väntar kvartsfinal! Vilket lag som väntar där är ännu inte klart.