Vem bryter trenden när Brynäs och Mora möts?

20 oktober 2017 15:56
SHL

Serien rullar på och det är dags för ännu en bortamatch. För motståndet står Brynäs i en match med derbykaraktär och där båda lagen vill bryta trender.


Ja för förutsättningarna inför lördagens drabbning kunde kanske varit lite roligare. Både Brynäs och Mora är ganska formsvaga och har bara vunnit en av de fyra senaste matcherna var. Båda lagen återfinns i de nedre regionerna och det är samtidigt statistiskt sett seriens svagaste hemmalag mot seriens svagaste bortalag som drabbar samman. Tråkigt bottenmöte? Glöm det! Den här matchen känns snarare riktigt het på förhand. Både med tanke på att det är två lag som verkligen vill uppåt i tabellen och dessutom är det en match med derbykaraktär.

-Det blir skönt med en kort resa. Det har vi inte varit så bortskämda med. Det blir en rolig match. Serien är så pass ung så vi kollar inte i tabellen. Det kan se helt annorlunda ut som tio omgångar. Vi lägger ingen vikt alls på att det är lag 13 och 14 som möts utan det här är som vilken annan match som helst. Det hade kanske varit skillnad om vi varit i omgång 40 nu. Det handlar som vanligt om att vinna och det är tre poäng som står på spel, säger tränare Mattias Karlin.

Mora gjorde en bra insats mot Frölunda igår kväll i en match som både vara rolig att titta på och som innehöll det mesta i publikens smak. Med lite mer medstuds att det lika gärna kunnat bli tre eller två poäng. Nu fick man nöja sig med en, men spelmässigt var det ett stort fall framåt jämfört med de senaste matcherna.

-Ja det var ett jättesteg framåt. Att vi skulle vara bättre tog jag förgivet men det var jäkligt skoj att se hur vi matchade upp dem. Det var inga duvungar vi mötte precis. Över 60 minuter kanske det inte var en perfekt match, men vi var bra över 40 minuter i alla fall. Sedan tycker jag inte att vi gjorde så mycket dåliga saker där ute, utan när det inte riktigt gick vår väg var det snarare Frölunda som gjorde bra saker, konstaterar Mattias.

När nu tio matcher är spelade av serien kan vi ändå konstatera en sak. Under de matcher Mora spelat på hemmaplan har man visat upp ett riktigt bra spel och varit värda mer poäng än de man lyckats ta, något som bådar gott inför fortsättningen. Problemet har dock varit att det inte sett lika ljust ut på bortaplan alla gånger. För även om man stundtals spelat bra även här, har det varit betydligt ojämnare prestationer över 60 minuters spel och man har bara lyckats ta en poäng på sex försök.

-Tyvärr är det så ibland. Börjar man serien bra på hemmaplan kan det rulla på och det kan vara samma sak åt andra hållet. Börjar det dåligt borta kan det också rulla på ett tag. Så har det tyvärr varit för oss. Vi måste bli lite kaxigare och tro på varandra när vi spelar borta. Det handlar inte om att spelarna inte vill vinna, men vi blir lite passiva ibland och det går inte i den här serien, säger Mattias.

Imorgon siktar man på att ta sin första trepoängare på bortaplan och för att lyckas krävs enligt Mattias framförallt tålamod och en jämnare nivå.

-Ja framförallt ska vi spela med tålamod. Vi behöver inte bjuda upp till dans. Det är Brynäs som har pressen på sig. De spelar hemma och ligger nog längre ner än vad man väntat sig. För oss är det bara att spela ut. Det gäller också att vi hittar en bra nivå över 60 minuter. Är vi mindre bra under perioder i matchen ska vi ändå vara ok. Vi måste höja upp lägstanivån lite grann, avslutar han.

När det gäller laguppställningen så är Michael Haga tillbaka i spel igen efter sin avstängning. I övrigt väntas man ställa upp med samma lag som igår mot Frölunda.