Luleå avgjorde i slutsekunderna
Publicerad: 2018-10-27
SHL
Mora gjorde en mycket bra bortamatch mot Luleå. Men med bara 23 sekunder kvar att spela kunde hemmalaget avgöra matchen, när Jack Connolly hittade rätt med en styrning som ställde Isak Wallin i Morakassen.

-Det känns lite surt, för jag tycker att vi gör en bra insats totalt sett. Efter vår kvittering blev de lite stirriga, och vi hade också några chanser att kunna avgöra. Men trots allt tycker jag att vi gör en bra match, säger Moratränare Mats Lusth.

Mora kom till spel mot Luleå med en diger skadelista. Hela sju spelare saknades av olika anledningar: Christian Engstrand, Tomas Skogs, Daniel Grillfors, Alexander Hilmersson, John Persson, Oskar Svanlund och Sebastian Hartmann.

Och åter igen hamnade dalalaget i målmässigt underläge i en match den här säsongen.

Redan efter 2.07 kunde nämligen hemmalagets Johan Forsberg göra ledningsmålet. Pucken hamnade hos Luleåspelaren som i fritt läge framför kassen lurade ner Isak Wallin i Moramåletoch la in pucken i nät.

Mora lät sig inte nedslås av målet utan såg till att resa sig snabbt och höll jämna steg med hemmalaget. Nästa stora chans i matchen hade hemmalaget genom Johan Harju, som satte pucken klockrent i stolpen till höger om Isak Wallin.

Gästerna hade också en puck inne i mål. I numerärt överläge styrde Michael Keränen in pucken.

Domarna valde att göra en videobedömning av målet och kom då dram till att Moraspelaren använt sig av en hög klubba, och dömde bort målet. Något mer mål föll inte i den första perioden.

-Jag tycker inte att den första perioden var någon höjdare från vår sida. Det känns som vi inte var riktigt vakna. Vår lina gjorde en dålig period. Vi måste se till att spela enklare och komma in i matchen, säger norrmannen till Cmore.

Den andra perioden blev jämn spelmässigt.

Stundtals handlade det mer om kamp än skönspel, och några större målchanser noterades inte.

Mora fick chansen att spela i ett numerärt överläge, men power-play-spelet var alldeles för långsamt och omständligt vid det tillfället.

Men känslan var ändå att Mora tog för sig allt mer ju längre perioden gick.

-Jag tycker att vi hänger med bra och gnager oss in. Vi kör på bra, får ner pucken djupt i deras zon och äter upp dem mer och mer, säger Adam Masuhr, Moras lagkapten, till Cmore.

-Jag tycker ändå att vi haft mer av spelet och några halvchanser. Men vi måste göra ett mål och får trycka på hårdare, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore.

Mora fick en bra start på den sista perioden, då att Matt Bailey efter bara 1.11 kunde kvittera, efter fint passningsspel och förarbete av Mathias Bromé och Kevin Gagné.

Förövrigt Matt Baileys sjunde mål den här säsongen. Efter målet var det Mora som kopplade ett litet grepp om händelserna på banan. Laget vaskade också fram några chanser och uppträdde oerhört stabilt.

Men hockey är hockey.

Trots en bra gjord bortamatch fick ändå Mora flyga hem med noll poäng i bagaget.

Med bara 23 sekunder kvar att spela av ordinarie tid kunde hemmalagets Jack Connolly styra in 2-1. En styrning som ställde Isak Wallin i målet.

-Oavgjort hade kanske varit rättvist. Men för oss gäller det nu att se framåt. Närmast har vi Rögle hemma på tisdag, säger Moratränaren Mats Lusth.