Mora vann första kvartsfinalmatchen
Publicerad: 2023-03-18
Mora IK
Det blev en fartfylld och fysisk första match mot Södertälje där Mora gick fram till en 4-0 ledning efter halva matchen spelad. Slutresultatet skrevs till slut till 4-2.

Det var en intensiv och känslofylld förstaperiod som de nära 4000 bjöds på i Smidjegrav Arena denna lördagskväll. Tuffa tag och en hel del gruff efter avblåsningar, precis som det ska vara i slutspelet. Det var Mora som ägde de första 20 minuterna spelmässigt där man efter flera fina möjligheter till slut satte det förlösande 1-0 målet efter 8:22 när Heikkinen fick skottmöjligheten i slottet. Minuter senare fick man dessutom ett powerplayläge och då kom 2-0. Återigen var det Heikkinen som klippte till på ett direktskott nära målvakten och pucken satt högt upp bakom Södertäljemålvakten. Hemmalaget var sedan ytterst nära att också göra 3-0 när Ljunggren spelade fram Persson med en delikat passning bakom ryggen men Persson fick dessvärre inte till avslutet.

3-0 kom istället i inledningen av den andra perioden när Axel Sundberg styrde in pucken i mål. En drömstart för hemmalaget som hade mer att komma med. Efter att ha klarat ut två boxplay skickade Fabian Ilestedt in 4-0 efter drygt tio minuter spel när han trampade igenom Södertäljeförsvaret och elegant skickade in pucken med en backhand. Härefter började dock hemmalaget slappna av något och gästerna kunde reducera till 4-1 när man tappat pucken bakom egen målbur och en fristående Södertäljespelare fick prickskjuta in pucken bakom en chanslös Andreas Ljunggren i målet. Efter några ytterligare chanser från bortalaget ryckte dock hemmalaget upp sig spelmässigt mot slutet igen.

I den tredje perioden backade hemmalaget hem något för att inte släppa till några onödiga spelvändningar. Trots detta stack man då och då upp i kontringar och var flera gånger om nära på att utöka sin ledning. Istället var det gästerna som kröp lite närmare när man reducerade till 4-2 i slutskedet av ett powerplay. Men några fler mål blev det inte. Mora höll undan utan att släppa till några större målchanser och leder därmed kvartsfinalserien med 1-0 i matcher.

Nästa match är redan på måndag, även den i Smidjegrav Arena! Har du inte redan säkrat din biljett så gör det nu!