Mora vaknade för sent och blev utan poäng
Publicerad: 2021-01-11
HockeyAllsvenskan
Två perioder där hemmalaget inte alls gick att känna igen från de senaste matcherna följt av en tredje period där man så när var på väg att rädda upp kvällen. Med facit i hand vaknade man dock alldeles för sent och föll med 3-5.

Den första perioden bjöd på en ganska jämn match där Mora inte riktigt kom upp i den nivå som man haft de senaste matcherna. Även om man var det spelförande laget, och trots att man avlossade 18 skott, lyckades man dessvärre inte få in någon puck i mål. Allra närmast var Adam Masuhr som träffade ribban. Gästerna hade lite mer tur med avsluten och kunde gå till paus med en 1-0 ledning sedan ett backskott styrts framför mål och hamnat i nät bakom en chanslös Matteus Ward. Matteus gjorde förövrigt några riktigt vassa räddningar på slutet när försvaret tappade positioner.

Mora var det spelförande laget även i den andra perioden men en kombination mellan flera missade chanser och en mängd bjudningar bakåt gjorde att det var Kristianstad som fick utdelningen. 0-2 kom efter ett friläge när klockan stod på 6:47. 0-3 efter att Matteus Ward olyckligt ”tappat” in pucken via plockhandsken efter 14:55 och 0-4 i spel numerärt underläge sedan man tappat positionerna helt i boxplay. Sista målet kom med bara 32 sekunder kvar. Perioden avslutades dock med ett Moraanfall som sedermera ledde fram till en viktig reducering bara tre sekunder före paus. Måns Carlsson blev målskytt när han vinklade in Daniel Ljunggrens passning.

Hoppet tändes än mer om en vändning i den tredje perioden när Oskar Stål-Lyrenäs fångade upp en förlupen puck framför mål och skickade in 2-4 redan efter 1:37. Målet gav också laget mer energi och resten av perioden blev en kamp mellan ett hemmalag som forcerade framåt och ett bortalag som bara slog ifrån sig. Det blev ännu mer nerv i matchen när Ludvig Larsson med ett snärtigt handledsskott hittade rätt fram till 3-4 med drygt fyra minuter kvar att spela. Mora satsade sedan allt på ett kort med utplockad målvakt men fick inte spelet att stämma. Istället kunde gästerna göra 3-5 och förlusten var ett faktum.

Nästa match är på lördag när Tingsryd kommer på besök.