Individuella misstag fällde Mora i den andra träningsmatchen
Publicerad: 2018-08-23
Försäsong
Mora åkte på en ny förlust i Hofors sedan Brynäs vunnit med 3-1. Även om det spelmässigt var en ganska jämn match var det de individuella misstagen som fällde avgörandet till sist.

Mora fick en riktig mardrömstart på den första perioden då Brynäs kunde skicka in ledningspucken redan efter 58 sekunder. Målet föregicks av rejält slarv i egen zon från en Moraspelare och Robert Kousal kunde utan några problem sno åt sig pucken och fri med Christian Engstrand gjorde han inget misstag. Ledningsmålet följdes av långa spelsekvenser med få avblåsningar. Mycket böljande spel fram och tillbaka utan att det hände nämnvärt mycket sett till chanser. Brynäs var ändå det lag som stod för mest konstruktivitet och man fick några gånger fast pucken i anfallszonen, något som i sin tur Mora hade stora svårigheter med. Bästa chansen under de första 20 minuterna fick John Persson,som frispelad av Michael Keränen i ett två mot ett läge, dock avslutade med ett skott rakt på målvakten. Brynäs hade innan periodvilan också ytterligare ett friläge men här gjorde Christian Engstrand en fin räddning.

Mora såg betydligt piggare ut i den andra perioden där man redan från första nedsläpp satte ton på spelet. De långa anfallen man hade så stora problem med att skapa under den första perioden fick man till betydligt bättre. Detta tack vare betydligt snabbare pass och aggressivare forechecking. Tyvärr lyckades man inte omvandla de chanser man fick i mål utan pucken smet alltid utanför, på något ben eller räddades av Brynäsmålvakten. Även om Brynäs inte alls hade lika mycket som i den första perioden stod man ändå för periodens farligaste chans innan paus men pucken tog turligt nog i stolpen.

Mora fick i den tredje perioden ganska tidigt spela tre mot fem efter två snabba utvisningar. Man såg till att klara det läget men i spel fyra mot fem kom ändå 2-0. Man föll dock helt på eget grepp sedan Christian Engstrand oturligt slängt in en puck i eget mål sedan han försökt blockera men missat att pucken inte fastnat i plockhandsken. Och det var inte slut på olyckan där. Mindre än minuten senare kom också 3-0 när Kevin Goumas satt i utvisningsbåset för en onödig hakning. Matchen kändes här avgjord men Mora ville så klart annorlunda och fick relativt snabbt utdelning när Andrew Rowe med ett slagskott från nära håll hittade rätt. Även om man sedan skapade några halvchanser kom man tyvärr inte närmare.

Nu väntar en veckas matchledighet innan man kliver in i SCA-cupen nästa torsdag.