En bortapoäng mot nykomlingen Timrå
Publicerad: 2018-10-06
SHL
Mora lyckades att ta en poäng i bortamötet med nykomlingen Timrå, som kunde avgöra matchen i sudden death,

-Ju längre matchen led fick vi ett övertag, men totalt sett var det en tight match. Vi hade lägen att kunna avgöra matchen, men Timrå fick avgöra matchen väl lätt, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore.

Efter bortaförlusten senast mot Linköping hade Mora valt att vaska om i kedjorna, och Sebastian Hartmann var tillbaka i laget efter sjukdom.

Nykomlingen Timrå startade matchen bäst och redan efter tolv sekunders spel hade Sebastian Collberg ett skott i ribban bakom Moramålvakten Christian Engstrand.

Men efterhand tog Ovansiljansgänget för sig allt mer mer och såg till att jämna ut spelet.

Båda lagen kom att skapa många chanser i den första perioden. För Moras del var Spencer Abbott inblandad i det mesta.

Toppförvärvet missade också en straff i periodens slutminuter efter att ha tappat pucken i en dragning i kombination med att hemmamålvakten Niklas Svedberg stötte med klubban i rätt ögonblick.

-Vi skapade en hel del chanser i den första perioden, inte minst jag, och borde gjort något mål, säger Spencer Abbott till Cmore.

Men första målet i matchen gjorde nykomlingen Timrå. Att få ett ledningsmål att gå på verkar inte vara Moras grej den här säsongen. Bara vid ett tillfälle har dalalaget tagit ledningen i matchen.

Nu var det Filip Hållander som kunde ge hemmalaget ledningen.

Christian Engstrand släppte en retur som Moraförsvaret inte lyckades få bort.

Efter målet tog Timrå ett visst grepp om det hela, men Mora redde ut det hela och började återta övertaget.

När 16.08 hade spelats fick Mora chansen att spela i numerärt överläge för första gången, men kom knappt in i zon under de två minuterna.

-Det var inte bra. Pucken måste gå fortare och vi kladdade alldeles för mycket, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore.

Men sammantaget gick perioden på poäng till Mora, trots det målmässiga underläget.

-Det känns som att matchen står och väger, nu ska vi se till att gasa på i den sista perioden. Vi har en bra energi i laget, alla vet vad de ska göra, och jag tror på det här, säger Adam Masuhr, Moras lagkapten, till Cmore.

• Det kändes som vi tog över mer och mer, men Timrå har ett bra försvarsspel, säger Mats Lusth.

I den tredje perioden var det Mora som hade greppet om spelet och matchen.

I numerärt överläge kunde också Ryan Johnston kvittera till 1-1, efter att ha hittat rätt med ett skott från blå.

-Inför den tredje perioden sa jag att vi fick lov att skjuta mer i power play. Nu gjorde vår första powerplayuppställning det och det gav resultat, säger Mats Lusth til Cnore.

Några mer mål blev det inte i den tredje perioden utan matchen kom att avgöras i förlängningen.

Det slutade med att hemmalagets Anton Wedin kunde dundra in 2-1.

-Vi hade något läge att kunna avgöra, men jag kan tycka att Timråspelaren fick trampa runt lite väl lätt innan avgörandet, säger Mats Lusth.