Mora IK gör klart med Kalle Miketinac

27 april 2021 09:50
Mora IK

Vi fortsätter lagbygget inför nästa säsong och kan idag berätta att vi gjort klart med den 22-åriga forwarden Kalle Miketinac som närmast kommer från spel med Kristianstad.


Även om Kalle har Kallinge/Ronneby som moderklubb har han fått större delen av sin hockeyfostran i Frölundas organisation där han spelade som junior. På seniornivå har han representerat Oskarshamn, Karlskrona följt av två säsonger i Kristianstad. Föregående säsong var han en av lagets främsta spelare och slutade tvåa i den interna poängligan med 25 poäng (6+19) på 43 matcher.

-Kalle är en spelare som jag tycker passar perfekt in i vårt lagbygge. Han är i rätt ålder, väldigt talangfull och utvecklingsbar. Jag gillar hans spelsinne framförallt. Det är en spelare som jag tror kommer växa och tillföra mycket i Moras dress, säger tränare Johan Hedberg.

-Jag har hört mycket gott om både laget och staden. Jag har hört mig för med både spelare och folk som varit här innan och de säger att man trivs väldigt bra här. Mora spelade också en bra ishockey förra säsongen vilket var klart intressant. Jag är jätteglad över att få vara här, säger Kalle själv.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2022/2023.