En poäng hemma mot Djurgården
Publicerad: 2023-02-01
Mora IK
Mora fortsätter att inkassera poäng även om man ikväll fick nöja sig med en i hemmamötet mot Djurgården i en match där man inte nådde upp i samma nivå som senaste tiden.

Mora fick tyvärr en riktigt mardrömsstart på matchen med ett insläppt mål redan efter 59 sekunder. Skottet som sådant var heller inget speciellt men där pucken på ett olyckligt sätt styrdes in i den egna målburen. Gästerna var något hetare under de första 7-8 minuterna innan Mora växte in i matchen mer och mer. Chanser för en kvittering saknades heller inte där bland annat Kalle Miketinac och Kevin Hancock hade varsitt jätteläge men där man inte fick till avslutet.

Starten på den andra perioden var betydligt bättre ur Moraperspektiv när man ganska omgående fick ett powerplay. Väl där etablerade man tryck i offensiv zon vilket avslutades med att Johan Persson skickade in kvitteringen till 1-1. Dessvärre gav målet inte riktigt den energi som man trodde utan den andra perioden var som helhet ganska tempofattig med en hel del slarviga passningar och uppspel. Gästerna fick sista ordet även i den andra perioden när ett skott från blålinjen styrdes in.

Mora skulle ändå rädda poäng i den här matchen efter att man kvitterat till 2-2 i efterdyningarna av ett powerplay. Detta efter att Kalle Miketinac slagit in sin egen retur. Klockan då på 5:34. Resterande delen av matchen skapades en del chanser för båda lagen men något mer mål fick vi inte se under ordinarie tid. Det fick vi inte heller i efterföljande förlängningen även om hemmalaget var närmast att avgöra. Matchen gick till straffar där dessvärre gästerna kunde dra det längsta strået.

Nu väntar två bortamatcher kommande helg där vi spelar mot Västervik på fredag och Vita Hästen på söndag.