Mora tog tre poäng hemma mot Västervik
Publicerad: 2022-01-12
Mora IK
Det blev bästa tänkbara start på det nya hockeyåret när Västervik besegrades med 3-1 hemma i Smidjegrav Arena under onsdagskvällen.

Det märktes dock att båda lagen hade haft ett långt uppehåll. Även om det inte var något fel på viljan så saknades timingen många gånger i både skridskoåkning och passningar. Matchens första utvisning fick Västervik efter 5:52 och det utnyttjade också hemmalaget när Johan Persson trampade in i offensiv zon och skickade en passning in till Daniel Ljunggren framför mål som stötte in 1-0. Hemmalaget gjorde också 2-0 efter dryga 15 minuter och den här gången var det en individuell prestation av Robin Johansson som gav utdelning när han på egen hand tog sig förbi sin bevakning och skickade in pucken i nät. Gästerna fick på slutet kontakt när man reducerade till 2-1.

I den andra perioden kunde sedan Emil Oksanen utöka Moras ledning till 3-1 efter drygt fem minuters spel fint framspelad av Nils Thomasson. Perioden som sådan blev dock en aning sönderryckt av utvisningar där hemmalaget tre gånger om fick försvara sig i boxplay.

I den tredje perioden satsade Västervik framåt och sköt visserligen 17 skott mot Matteus Ward i Moramålet. De flesta skotten kändes dock ganska ofarliga då Mora spelade riktigt bra defensivt. Gästerna satsade på slutet med utplockad målvakt men det var snarare Mora som var närmare ytterligare ett mål än att Västervik skulle krypa närmare i målprotokollet. Därmed inkasserade man en viktig trepoängare i inledningen av ett intensivt matchande. Nästa match är redan på fredag då Karlskoga väntar på bortaplan.