Mora nollade Leksand i den tredje matchen
Publicerad: 2018-03-30
Kval till SHL
Mora stod för en riktig kämparinsats i den tredje matchen i SHL-kvalet och slog tillbaka Leksand med 2-0.

Under en fantastisk inramning i Jalas Arena startade Mora första perioden fysiskt och fullföljde tacklingarna hårt. Spelet jämnade ut sig och bägge lagen tog ut varandra. Utvisningar för både Mora och gästerna men utan riktiga heta målchanser. Perioden slutade mållöst.

Andra perioden startade med jämnt och hårt spel. Gästerna fick spela flera powerplay men Mora spelade ett mycket bra boxplay. Hemmaspelarna offrade sig för skott och spelade smart och tog över matchen mer och mer. Efter 12 minuter fick Mora en spelvändning, Matt Bailey visade fin skridskoåkning och vann sargkampen, passade elegant fram pucken till en helt fri Alexander Hilmersson som snyggt kunde skjuta in 1-0.

I tredje perioden fortsatte Mora trycka på och skapade allt längre anfall. Fler heta målchanser för hemmalaget och efter 53 minuter hade Mora ett mycket vackert anfall, efter fantastiskt bra passningsspel av Andrew Rowe och David Kase kunde Emil Aronsson snyggt skjuta in 2-0. Hemmalaget spelade uppoffrande, täckte skott och Moras Robin Johansson visade vägen föredömligt och Christian Engstrand spelade strålande i målet. Mora vann rättvist!

Mora leder därmed matchserien med 2-1. Nästa hemmamatch är på tisdag 3 april kl. 19.30. Det väntas återigen bli fullsatt så kom i god tid.