Ineffektivt Mora tog en poäng
Publicerad: 2020-10-24
Mora måste bli effektivare. Det är bara att konstatera efter att laget lyckats få en poäng med sig hem från bortamötet med Kristianstad.

Mora kom till match mot ett utvilat Kristianstad med den tunga förlusten på fredagskvällen mot Västervik i benen.

Men av det syntes inget i inledningen på matchen.

Det var nämligen gästerna som startade matchen klart piggast och Moraspelarna hade bra fart under skridskorna.

Något som gav resultat för Kristianstad kom att dra på sig två raka utvisningar i inledningen av matchen.

Moraspelarna bet sig fast i anfallszon, men hade ändå svårt att skapa några riktigt farliga chanser. Johan Persson var mest skottvillig, men skotten täcktes effektivt bort av hemmaförsvaret.

Det blev ingen utdelning i power play, trots spel i fem mot tre i 17 sekunder, men Mora fortsatte ändå att spela bra.

Vid powerbreaket efter halva perioden ledde Mora skottstatistiken med förkrossande 11-1!

Det var dock hemmalaget som kom att göra matchens första mål.

Robin Johansson blev nämligen utvisad efter 16.08 och 45 sekunder senare satt pucken i mål bakom Moramålvakten Olof Lindbom, som var tillbaka mellan stolparna efter sin skada.

Målet gav hemmalaget råg i ryggen och under periodens resterande del handlade mycket om Kristianstad.

Noterbart var dock att Johan Persson hade ett skott i målramen under hemmalagets slutforcering.

Kristianstad var det lag som startade mellanperioden bäst och hade i inledningen en studspuck, som ställde till det för Olof Lindbom i Morakassen.

Mora fick en ny chans att spela i power play, när hemmalaget åkte på ett lagstraff efter 7.29.

Men det läget kunde inte Mora förvalta. Istället var det troligtvis ett av Moras sämre uppträdanden i numerära överlägen vi fick se.

Tufft blev det också för Mora när periodens powerbreak hade klarats av. Två raka utvisningar på Wilson Johansson och Isak Pantzare ställde Moraförsvaret på prov.

Kristianstad fick bland annat spela i fem mot tre i 43 sekunder och det var ett tröttkört Mora som med mycket möda, och bra spel av Olof Lindbom, kunde reda ut det hela.

Utvisningarna innebar att många av Moraspelarna fick slita hårt, och det såg tröttkört ut i båset.

Men laget samlade ändå ihop sig och fick se Lukas Wernblom kvittera till 1-1på ett direktskott på passning från Johan Persson, när 16.08 hade spelats. Ett mål som föregicks av att Johan Persson vann pucken i en hård duell med en Kristianstadspelare i anfallszon.

I slutet av perioden åkte hemmalagets Erik Flood på en 2+2-minuters utvisning, vilket innebar att Mora fick spela med en man mer i 3,22 i början på den sista perioden.

Dalalaget bet sig visserligen fast i anfallszon, men bjöd på mycket rundspel och skapade inte någon riktig farlighet.

Strax efteråt fick Morabacken Viktor Amnér in en bra tackling på en av hemmalagets spelare, men fick se sig bli utvisad för en knätackling. Något som väckte reaktioner från Morabåset.

Hemmalaget hade svårt att skapa något mot ett stabilt spel från gästernas sida.

Efter det fick vi se spelet bölja mycket fram och tillbaka. Det var dock Mora som hade de bästa lägena.

Inte minst när Oscar Eklind och Oskar Stål Lyrenäs kom två mot en med åtta minuter kvar att spela. Kristianstads målvakt redde dock upp det hela.

Under periodens slutdel var det spelmässigt jämnt, men där kanske ändå Mora hade mest farligheter.

Med dryga minuten kvar hade Mattias Nörstebö ett skott i stolpen. Men 1-1 höll sig ordinarie tid.

I den efterföljande förlängningen åkte sig Oskar Stål Lyrenäs sig fri direkt, men fick inte in pucken.

Istället blev det Kristianstad som såg till att vinna. Med 32 sekunder kvar hittade nämligen Herman Hansson rätt.

Mora bör bli effektivare. Det är bara att konstatera.