Mora tog storseger i SCA-cupens första match
Publicerad: 2021-09-08
SCA-cupen
Mora hade inga större problem att besegra Sundsvall i SCA-cupens inledningsmatch. Slutresultatet skrevs till hela 6-1.

Den första perioden började ganska avvaktande från Moras sida samtidigt som Sundsvall kändes betydligt mer spelsugna. Matteus Ward testades några gånger om och hemmalaget var inte alls ofarliga. Man fick i mitten av perioden dessutom en möjlighet i spel fem mot fyra men då vaknade Moralaget till. Först hade Lukas Wernblom en fin möjlighet när han fintade bort en back men efterföljande avslut träffade axeln på hemmalagets målvakt. Lite senare kom dessutom en två mot en situation där Isak Garfvé kunde ge Mora ledningen med 1-0. Målet kom alltså till i numerärt underläge och det var Isak Andersson som stod för passningen. Härefter var det Mora för nästan hela slanten men trots en hel del chanser lyckades man inte få in någon mer puck under matchens första 20 minuter.

Desto fler mål blev det i den andra perioden där Mora dominerade spelet fullständigt. Inte nog med att man vann skotten med 19-2. Man vann också perioden med 4-0. Paul Bittner gjorde 2-0 efter 4:41 genom ett hårt skott från nära håll. Kalle Miketinac lirkade in 3-0 efter 11:56. Lukas Wernblom skickade in en retur till 4-0 efter 12:49 och Paul Bittner avslutade målkalaset genom att sätta 5-0 med ett snyggt handskott.

Den tredje perioden blev sedan bara lite av en transportsträcka. Måns Carlsson utnyttjade ett friläge genom att utöka ledningen till 6-0. Hemmalaget lyckades sedan få in ett tröstmål till 1-6 vilket också blev slutresultatet.

Nästa match är på lördag när vi möter Björklöven kl. 20:00.