Mora tog två viktiga poäng hemma mot Västerås
Publicerad: 2021-11-24
Mora IK
Efter en jämn tillställning i Smidjegrav Arena under onsdagskvällen kunde Mora till slut gå segrandes ur striden med 3-2 efter straffar.

Mora stod för en pigg förstaperiod där man skapade en mängd fina målchanser. Man fick också en viktig ledning att gå på när Filip Lennström efter dryga fem minuters spel skickade in 1-0 efter en målvaktsretur. Man var också ytterst nära ytterligare mål under de första 20 minuterna där man bland annat hade tre ramträffar. Istället stod det 1-1 på resultattavlan efter den första perioden sedan gästerna fått in en slumppuck efter 15:35.

Den andra perioden blev jämn där båda lagen hade chanser i spel fem mot fyra. Varken Mora eller Västerås lyckades dock inte utnyttja de numerära överlägen man fick. Ett mål föll i mittenakten men tyvärr var det gästerna som gjorde det med bara några minuter kvar att spela.

I den tredje perioden såg det länge ut som gästerna skulle avgå med segern då man såg ut att ha ganska bra kontroll på händelserna medan Mora hade svårt att komma till lägen. Drygt tre minuter från slutet fick man ändå ett jätteläge att kvittera när Bobby MacIntyre kunde fånga upp en tappad puck i Västerås zon och mer eller mindre fri med målvakten stänkte han in kvitteringen till 2-2. Det målet tog matchen till förlängning och sedan också straffar.

Väl där var det bara Lukas Wernblom som lyckades förvalta sin straff medan Andreas Ljunggren räddade samtliga straffar.