Tre viktig poäng hemma mot AIK
Publicerad: 2021-01-17
HockeyAllsvenskan
Mora tog revansch efter gårdagen genom att besegra AIK hemma i Smidjegrav Arena med 5-3 i en match där både Lukas Wernblom och Oskar Stål-Lyrenäs blev tvåmålsskyttar.

Den första perioden bjöd på betydligt trevligare hockeyunderhållning än gårdagens match mot Tingsryd. Gästerna öppnade något starkare och var det lag som skapade matchens första chanser. Matteus Ward i målet såg dock till att hålla tätt. Mora kom in i matchen rejält när AIK efter 4:34 fick en utvisning. Mindre än minuten senare visade resultattavlan 1-0 sedan Oskar Stål-Lyrenäs direktskjutit in en passning från Måns Carlsson. Andraassisten stod Daniel Ljunggren för vilket betyder att han nu är uppe i 10 raka matcher med passningspoäng! Mora fick rejäl luft under vingarna och när 2-0 kom efter dryga 10 minuter spel kändes det väldigt rättvist. Den här gången var det Ludvig Larsson som framför mål styrde in Isak Pantzares skott från blå linjen. Gästerna bjöds dock in i matchen igen genom en hemmautvisning och efter en olycklig situation där en rensning tog på domaren lyckades gästerna reducera.
Viktor Amnér var sedan bara cm ifrån att återigen öka på ledningen med två mål men hans skott gick i ribban. Resultatet stod sig perioden ut.

I den andra perioden blev spelet betydligt mer tillknäppt och det gick ganska lång tid mellan chanserna. Mora var det lag som skapade mest men gästernas målvakt lyckades med en hel del tur freda sitt mål. Endast ett mål föll i mittenakten och det var dessvärre AIK som gjorde det. Efter slarv med att få ut pucken ur egen zon frispelades till sist en AIK-spelare som placerade pucken högt på Matteus Ward som inte lyckades rädda det skottet.

Mora fick sedan en drömstart på den tredje perioden när Lukas Wernblom skickade in 3-2 med ett handledsskott redan efter 13 sekunder. Och när Lukas efter 12:15 gjorde sitt andra mål i matchen fram till 4-2 kändes det som matchen var på väg att avgöras. Men det blev riktig nerv på slutet. AIK plockade ut målvakten med fem minuter kvar att spela och fick till ett rejält tryck som ganska snabbt ledde fram till 4-3. Därefter parkerade man mer eller mindre i Moras zon men ett vilt kämpande försvar tillsammans med en duktig Matteus Ward i målet såg till att hålla undan. När sedan Oskar Stål-Lyrenäs med 31 sekunder kvar skickade in 5-3 i den öppna målburen var saken klar.

Tre viktiga poäng för Mora som nu har ett litet uppehåll igen, fram till fredag. Då är det återigen AIK som kommer på besök.