Två viktiga poäng för Mora hemma mot Karlskoga
Publicerad: 2020-02-21
Mora IK
Laget plockade två viktiga poäng i hemmamötet mot BIK Karlskoga inför en fullsatt arena (4500). Detta efter att ha vunnit matchen med 2-1 efter förlängning.

Den första perioden bjöd inte på något vidare skönspel. Istället handlade de första 20 minuterna om mycket kamp och en hel del utvisningar. Trots att båda lagen hade chanser i spel fem mot fyra skapades det inte allt för många chanser. Bäst var Kalle Valtola som fick fritt fram från sin backposition men avslutet gick tyvärr inte i mål. Mora fick i slutet en jättemöjlighet att ta ledningen sedan gästernas Oliver Eklind satt in en ful armbågstackling på Pontus Näsén. Just Eklind fick matchstraff och Mora fick chansen i spel fem mot fyra i fem minuter. Tyvärr drog man strax efteråt på sig en utvisning och det blev istället spel fyra mot fyra. Väl där kunde gästerna ta ledningen med 1-0 efter en slumpsituation.

Den andra perioden blev sedan ännu mer grinig där utvisningarna fortsatte att hagla för båda lagen. Som mest satt fyra spelare från båda lagen i utvisningsbåset samtidigt. Detta gjorde också att spelet blev väldigt sönderryckt och chansmässigt skapades inte alltförmycket. Mora vann skotten med 16-6 men den andra perioden blev mållös.

I den tredje perioden var det Mora som tryckte på framåt men hade till en början svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. Ju längre perioden gick, desto mer skapade man dock och till slut kom 1-1 när Brant Harris pricksköt in pucken från den högra tekningscirkeln. Klockan stod då på 12:05. Målet gav också hemmalaget energi och var det lag som skapade mest spelmässigt under resterande del av perioden med fick tyvärr ingen mer utdelning.

Istället gick matchen till förlängning och väl där kunde Daniel Ljunggren avgöra matchen och därmed bärga två viktiga poäng till Mora.