Mora blev nollade i bortamatchen mot HV 71

8 februari 2018 21:31
SHL

Ett Mora IK i stort behov av poäng fick se sig bli nollade både poängmässigt och målmässigt av HV 71. Ovansiljanslaget bjöd upp till en hyfsad kamp i två perioder, men fick se sig hamna rejält på efterkälken i slutperioden där hemmalaget ökade tempot och gästerna blev allt mer tröttkörda.


Mora IK fick en tuff start på bortamatchen mot HV 71.

Jönköpingslaget tog tag i taktpinnen direkt och pressade stundtals på hårt. Laget fick också till långa anfall mot ett Mora som fick kämpa hårt för att freda sitt mål.

Det var också hemmalaget som tog ledningen i matchen.

Robin Figren plockade upp ett felpass från Morabacken Steve Seigo, hittade in med pucken till Mattias Tedenby som i sin tur hittade Kevin Stenlund som kunde lyfta in 1-0 bakom Christian Engstrand i Moramålet.

Mora klarade sedan ut en utvisning, Steve Seigo, på ett bra sätt och lyckades efterhand lyfta upp spelet i anfallszon.

Några chanser lyckades också dalalaget vaska fram. Bästa möjligheten hade Andrew Rowe, men HV-målvakten Fredrik Petterson-Wentzel lyckades få ut klubban i sista stund. En styrning från Emil Aronsson tillhörde också de bästa Moramöjligheterna.

HV hade ytterligare en puck i nät, men domaren hade strax innan blåst av spelet.

-Jag tycker att vi kom ut sådär och blev fast i egen zon. HV är skickliga framåt. Men vi skapade ändå en del chanser och det får vi bygga vidare på, säger Emil Aronsson till Cmore efter den första perioden.

Men Mora kom att få en riktig mardrömsstart på den andra perioden. Det tog bara 13 sekunder, sedan hade Max Wärn sett till att ge hemmalaget en tvåmålsledning.

Martin Thörnberg vann en sargduell med Tomas Skogs, och hittade fram med pucken till Max Wärn, bortglömd av Moraförsvaret, som inte gjorde något misstag.

Mora vaskade fram några chanser i mellanperioden, men fick ändå se sig vara tillbakatryckta under långa stunder.

Emil Aronsson hade det bästa läget, men fick i fritt läge framför kassen se sitt skott landa i HV-målvaktens plock.

Mora fick också chansen att spela två gånger i numerärt överläge, men det är bara att konstatera att Moras problem i den spelformen fortsätter.

-Vi ligger steget efter i många lägen och blev lite passiva. Nu måste vi se till att få mer fart och våga hålla i pucken lite mer. Annars känns det kul att vara tillbaka här, säger Daniel Grillfors till Cmore efter den andra perioden.

Daniel som tidigare spelat många säsonger med HV 71 med Kinnarps arena som sin hemmaplan.

I den tredje perioden visade HV 71 att man är klassen bättre än Mora.

Med högre tempo gjorde man det svårt för gästerna, och när 3-0-målet kom tog krafterna slut hos gästerna.

Ett kraftlöst Mora fick mest ägna sig åt att freda kassen i den sista perioden, men hemmalaget var också effektiva när chanserna kom.

-Vi fick några jobbiga mål på oss och bjöd på några också. Det gjorde att vi blev lite kraftlösa till slut. Vi måste bli starkare med puck över hela banan och vara effektivare när chanserna dyker upp, säger Moratränaren Johan Rosén till Cmore.

För Mora väntar nu Färjestad hemma på lördag i den så kallade Enkronasmatchen inför fullsatta läktare.

-Det gäller att ladda om batterierna, säger Johan Rosén.

Klart är i alla fall att dramat i bottenstriden ökar, då Karlskrona besegrade Örebro ikväll.