Mora tog storseger hemma mot Östersund
Publicerad: 2022-10-09
Mora IK
Mora tog en gruvlig revansch efter fredagens snöpliga förlust. Hemma i Smidjegrav körde man över nykomlingen Östersund och vann med hela 7-0!

Den första perioden bjöd kanske inte upp till den bästa ishockeyn vi sett den här säsongen men Mora var desto effektivare jämfört med de senaste matcherna. 1-0 kom efter sex minuters spel när Johannes Johannesen skickat iväg ett skott som inte såg helt otagbart ut för målvakten. Just Johannesen kopierade samma koncept senare i perioden när han skickade in pucken på ungefär samma sätt efter 13:37. Målet betydde 3-0 för minuten innan hade en annan back, Jonathan Myrenberg, fått in pucken från minimal vinkel fram till 2-0.

Hemmalaget var inte klara här och fortsatte att trumma på också i den andra perioden. Axel Sundberg skickade in pucken framför mål i något som såg ut som en tilltänkt passning. Pucken tog dock på gästernas målvakt och in i mål. Klockan då på 4:08. Kevin Hancock ökade på till 5-0 några minuter senare när han stötte in pucken via målvaktens rygg i powerplay och när Patrick Harper utnyttjade ett friläge med bara halvminuten kvar hade Mora gjort tre raka mål även i den andra perioden.

Den tredje perioden blev sedan en lång transportsträcka där Mora bara kunde spela av matchen på ett bra sätt. Kevin Hancock såg även till att bjuda de drygt 2 300 i publiken på ett riktigt klassmål när han med ett slagskott hittade målvaktens plockhandskryss. 7-0 blev slutresultatet där även Kari Piiroinen fick hålla sin andra nolla för säsongen.

Nästa match är på onsdag när vi möter Södertälje på bortaplan.