J18 vann första 8-delsfinalen mot Örebro
Publicerad: 2022-03-24
J18
J18 stod för en riktigt stark prestation i den första matchen i åttondelsfinalen mot Örebro. Detta när man vände ett 0-3 underläge till seger med 4-3 efter straffar. En av de stora matchhjältarna var Joel Jonsson som stod för tre mål.

Även om allting slutade i dur så var den första perioden nog helst något man vill glömma. Hemmalaget var inte riktigt med på noterna och när klockan tickat upp på 13:55 hade gästerna gjort tre raka mål och ledde med 3-0.

Mora kom tillbaka i den andra perioden när Joel Jonsson först reducerade till 1-3 efter en två mot en situation där Felix Johansson stod för passningen. Minuter senare kom också 2-3 när Johannes Lökkeberg tog pucken i egen zon och åkte förbi hela Örebroförsvaret innan han avslutade med ett handledskott som gick i nät. En riktigt fin soloprestation där också målvakten Lucas Skogsman fick en passningspoäng.

I den tredje perioden fullbordade sedan Mora sin upphämtning när Joel Jonsson på egen hand tog sig förbi sin bevakning och med ett fint handledskott hittade rätt. Klockan då på 15:41. Resultatet stod sig perioden ut och en tio minuters förlängning spel fyra mot fyra tog vid. Den blev dramatisk med en hel del chanser för båda lagen som också fick varsitt powerplay. Det blev dock inget avgörande utan matchen fick avgöras på straffar. Väl där klev Joel Jonsson fram igen när han på ett elegant vis avgjorde matchen. Noterbart är också att målvakten Skogsman räddade 3 av 4 straffar.