TEXT+TV: Sen lördagsmatch mot Södertälje

14 oktober 2016 16:25

Det vankas ny hemmamatch för Mora när man under lördagskvällen tar emot nykomlingarna Södertälje hemma i Smidjegrav Arena.


Mora fick med sig en poäng från onsdagens bortamatch mot AIK. I en svängig och ganska underhållande match visade resultattavlan 4-4 efter full tid. Detta följdes av en mållös förlängning och där hemmalaget till sist kunde knipa bonuspoängen efter straffar.

- Jag tycker att vi gjorde mycket bra. Vi åkte ner och gjorde fyra mål och ägde mycket av spelet vilket inte är lätt att göra i den arenan. Samtidigt så kändes det som tre poäng var inom räckhåll men fick nöja oss med en poäng. Vi släppte in dem lite för enkelt i matchen och gör man det mot bra lag och speciellt på bortaplan så blir man straffad, sammanfattar Jeremy Colliton.

Under lördagskvällen har man snabb chans till revansch när man möter Södertälje hemma i Smidjegrav Arena. Nykomlingslaget öppnade serien starkt genom att vinna tre av fyra matcher men hade därefter fyra raka förluster. I den senaste omgången bröt man dock förlustsviten genom att betvinga Almtuna med 2-1 på hemmaplan. Laget ligger just nu på en 10:e plats med 12 inspelade poäng i den superjämna tabellen. Det är lika många poäng som Mora har men som ligger högre upp p.g.a. bättre målskillnad.

- Jag har sett dem både förra året och den här säsongen. Mats Waltin vet hur man sätter ihop ett lag som spelar för varandra och det är ett lag som spelar med ett tätt försvarsspel och som också spelar disciplinerat. Speciellt deras powerplay har varit bra så vi ska hålla oss ifrån utvisningsbåset. Som vanligt när vi spelar hemma vill vi bestämma tempot och motståndarna ska få anpassa sig efter vår spelstil, säger Jeremy.

Hur femmorna kommer att formeras är ännu inte bestämt. Klart är dock att det finns en del problem på backsidan. Sedan tidigare är Nathan Deck, Patrik Eklund och Erlend Lesund borta. Idag kom också ett beslut från disciplinnämnden att stänga av William Pethrus fem matcher för en tackling i den senaste matchen.
- Det är inget snack om att vi är tunna på backsidan och vi jobbar på både kortsiktiga och långsiktiga lösningar, men vi måste ha tålamod. Samtidigt är det laget vi ställer på isen imorgon tillräckligt bra för att kunna ta tre poäng, avslutar Jeremy.

**TV: SE HELA INTERVJUN MED JEREMY HÄR

**