Förlust efter förlängning i svängig match mot Björklöven
Publicerad: 2018-09-01
Försäsong
Mora visade stor moral när man två gånger under matchen hämtade upp ett tvåmålsunderläge. Först från 0-2 till 2-2 och sedan från 2-4 till 4-4. Tyvärr fick man till sist ändå se sig besegrade med 5-4 efter att Björklöven avgjort i förlängningen.

Det finns egentligen inte så mycket att skriva om den första perioden som spelmässigt inte nådde upp till några höga höjder. Även chansmässigt var det otroligt snålt och perioden som helhet präglades av hafsigt spel som mestadels höll sig i mittzonen eller längs sargerna. Mora som släppt in matchens första mål i samtliga träningsmatcher hamnade återigen i samma läge när en slumppuck letade sig in bakom en skymd Christian Engstrand efter 6:54. Mora fick under tre tillfällen spela boxplay och gjorde det överlag bra. Tyvärr lyckades man inte hålla tätt i det sista utan 2-0 kom med 1:25 kvar att spela av perioden. Moras bästa chans kom med bara halvminuten kvar när Adam Edström bröt sig loss men tyvärr fick han inte upp pucken i avslutningsläget.

Den andra perioden var sedan betydligt bättre från Moras sida som fick till längre anfall och därmed fick man också med sig utvisningar. Just i den spelformen kom först reduceringen till 2-1 efter 3:42 när John Persson styrde in ett backskott. Efter 9:44 kom också kvitteringen och återigen var det John Persson som pricksköt in 2-2. Tempot gick upp väsentligt i mittenakten där det var Mora som skapade mest. Trots detta blev det inget mer mål framåt. Det blev det tyvärr för Björklöven som kunde återta ledningen med bara dryga minuten kvar av perioden efter markeringsmissar i egen zon.

Mora fick i tredje perioden ett tidigt powerplay där man också spelade riktigt bra och radade upp chanser. Bland annat hade Kevin Goumas ett klockrent skott i ribban från nära håll. Istället för mål där kunde istället Björklöven öka på till 4-2 någon minut senare. Mora var sedan det bättre laget under resterande del av perioden och fick till sist rättvist utdelning. Först genom Alexander Hilmerson som styrde in reduceringen till 4-3 efter 17:23 och dryga minuten senare var det också kvitterat. Denna gång genom Marek Daloga som därmed gjort mål i tre matcher i följd.

Matchen gick sedan till förlängning där Björklöven fick ett jätteläge att avgöra när man fick spela fyra mot tre sedan Mora dragit på sig ett lagstraff efter att ha varit för många spelare på plan. Här spelade man dock riktigt bra i boxplay och lyckades hålla ut utan några större problem. Tyvärr kom ändå 5-4 med mindre än minuten kvar och Björklöven knep därmed extrapoängen.