En vecka kvar till Enkronasmatchen!

23 februari 2021 10:14
Mora IK

Enkronasmatchen är betydligt mer än bara en match. Ekonomiskt är det ett ben Mora IK inte kan stå utan och i år, med allt vad tappade publikintäkter innebär, så det är ingen överdrift att påstå att det är helt avgörande för klubbens framtid.


Tisdagen den 2 mars spelar Mora IK hemma mot Modo och då gäller det att alla supportrar kavlar upp ärmarna och kämpar genom att köpa en supportbiljett.

-För att vi ska lyckas med vår målsättning och fylla Smidjegrav digitalt måste vi sälja 4500 biljetter, säger Peter Hermodsson, MIK:s klubbdirektör och fortsätter: -Jag är faktiskt lite orolig. Just nu har vi bara sålt drygt 1000 biljetter.

Samtidigt är han och klubben väl medvetna om att fansen har fullt upp med att köpa supportbiljetter till MIK:s andra matcher. Lagets spelschema är minst sagt intensivt just nu.

-Jag vi understryka att det stöd vi fått hittills är fantastiskt. Den här säsongen har ju inneburit ett helt nytt sätt att stötta sitt lag, vem hade kunnat drömma om att vi skulle swisha och köpa digitala biljetter till matcher vi inte får går på. Fansen har gjort allt de kan men nu handlar det om att vi tillsammans ska orka hela vägen. Våra ekonomiska kalkyler i kampanjen Mora For Life bygger ju på att vi lyckas fylla alla ”staplarna”.

Nästa stora utmaning är alltså Enkronasmatchen där företag och privatpersoner gått in och satsat allt från tio öre till tio kronor per åskådare. Hur mycket pengar som kommer in avgöras nu helt och hållet av om man lyckas sätta ”lapp på luckan” till ett digitalt fullsatt Smidjegrav.

Om man vill köpa Supportbiljetter så swishar man till nr: 123 325 8498

Om man vill stötta klubben så hittar man all information på moraik.se/enkronasmatchen