Mora föll mot Luleå
Publicerad: 2017-09-07
Försäsong
Mora förlorade kvällens träningsmatch hemma mot Luleå med 5-2.

Den första perioden började ganska trevande från båda lagen och man satsade först och främst på ett bra försvarsspel. Gästande Luleå var ändå det något hetare laget i inledningen och fick stundtals ganska bra tryck i Moras zon. När man dessutom fick spela med en man mer efter fem minuters spel hittade man till sist rätt och Johan Harju skickade in 1-0. Mora växte sedan in i perioden mer och mer och innan pausvilan var man flera gånger nära på att kvittera men närmare än ett stolpskott kom man tyvärr inte.

Även den andra perioden startade lite avvaktande men ju längre tiden gick, desto mer tog Mora över spelet. Man bjöd de 2014 i publiken på fartfyllt spel och en hel del långa anfall där man snurrade friskt. Till sist fick man också rättvist utdelning när Alexander Hilmersson skickade in 1-1 mellan benen på gästernas målvakt. Målet gav också energi till laget som fortsatte att trumma på och fick också med sig flera utvisningar. Tyvärr fick man inte alls spelet i numerärt överläge att stämma och Luleå hade inga större problem att freda sig. Istället var det bortalaget som kunde återta ledningen innan perioden var slut på ett av sina få lägen. Ett två mot ett läge gav utdelning och Emil Larsson var sist på pucken.

Mora fick tyvärr en riktigt tråkig start på den tredje perioden där en styrning redan efter 28 sekunder ställde Mattias Pettersson i Moramålet. Det tidiga målet satte också tonen för den tredje perioden där Mora försökte framåt men hade inte riktigt kraften att mobilisera framåt. När dessutom 4-1 kom lite senare gick energin ur laget lite. Mora reducerade visserligen några minuter från slutet genom Robin Johansson som styrde in ett backskott men närmare kom man inte. Slutresultatet skrevs till 2-5 efter att Luleå satt pucken i öppen målbur sedan Mora chansat med en extra utespelare.

Nu väntar endast en träningsmatch för Moras del innan seriepremiären. Den spelas nästa onsdag då man möter Brynäs i Bollnäs Ishall.