Mora nollade Östersund på bortaplan
Publicerad: 2023-01-29
Mora IK
Laget stod för en riktigt stabil bortamatch mot Östersund denna söndagskväll där man gjorde hela sex mål framåt samtidigt som Andreas Ljunggren räddade samtliga skott han fick på sig.

Det var Mora som tog tag i taktpinnen omgående och satte direkt press i offensiv zon. Man fick också relativt snabbt betalt för sitt arbete när man efter 3:58 fick med sig en utvisning. Moras powerplay har varit lysande senaste tiden och den trenden fortsatte. Idag behövde man bara 40 sekunder på sig att få utdelning sedan Kalle Miketinac fått fritt fram på högerkanten och placerade pucken mellan benen på målvakten fram till 0-1. Det skulle också bli 0-2 innan periodvilan tog vid efter att Johannesen efter ett långt anfall skickade pucken mot mål och där framför fanns Miketinac som styrde in pucken i nät fram till sitt andra mål för kvällen.

Östersund öppnade betydligt bättre i den andra perioden där man under några minuter fick lite snurr i anfallszon utan att för den skull få till några vassa lägen tack vare bra defensivt spel från Mora. Det dröjde dock inte speciellt länge innan Mora tog tag i taktpinnen igen och när Johannesen lyfte in 0-3 efter en fin passning av Johan Persson kändes det som luften gick ur hemmalaget. Daniel Ljunggren ökade på till 0-4 när han slog in en puck från nära håll fint assisterad av Fabian Ilestedt. Perioden avslutades sedan med ytterligare ett Moramål. Detta när Robin Johansson skickade in en retur och 0-5 på resultattavlan inför den tredje perioden.

Avslutningsperioden blev sedan bara en lång transportsträcka där Mora bara spelade av matchen på ett bra sätt. När man fick sitt andra powerplay i matchen såg man också till att fastställa slutresultatet till 0-6 efter att Måns Carlsson skickat in en sargretur i så gott som öppen målbur.

Nästa match är på onsdag när Djurgården gästar Smidjegrav Arena!