Jacob Nilssons äventyr i landslaget fortsätter
Publicerad: 2018-04-17
Mora IK
Forwarden Jacob Nilsson blev direkt efter SHL-kvalet inkallad till det Svenska landslaget. Totalt har han hunnit med tre matcher och nu står det också klart att det blir en fortsättning. Jacob är nämligen även uttagen till nästa turnering (Carson Hockey Games) som spelas i Tjeckien 19-22 april.

Ja premiären i landslaget får nog läggas in under betyget väl godkänd. Efter två poänglösa matcher slog han nu senast till med två mål mot Danmark.

-Det har varit fantastiskt roligt. Detta är ju något man drömt om sedan man var liten, att få vara med och dra på sig landslagsdressen, säger Jacob själv som också menar att det är en del skillnader mot att spela i klubblag. -Det är ju en hel del nya saker och skickliga spelare. Det internationella spelet är lite annorlunda också. Men jag tycker det gått bättre och bättre och jag känner att jag tagit för mig mer och mer.

Idag tog landslaget flyget till Tjeckien där en ny turnering väntar kommande helg. För moståndet då står Tjeckien, Ryssland och Finland. -Det ska bli otroligt spännande. Det är ju tre otroligt bra lag vi ska möta som innehåller toppspelare i Europa. Det blir en härlig utmaning både personligen och för hela laget.

Kenny Åström