J20 åkte på tuff förlust hemma mot Växjö
Publicerad: 2023-01-21
J20
J20 var tillbaka i spel och tillbaka på hemmaplan under lördagseftermiddagen. Växjö Lakers stod för dagens motstånd och gästerna från Småland gick segrande ur matchen som tillslut blev en riktig rysare.

Första perioden startade fartfyllt och behöll den farten men utan att några större och klara målchanser kom för något av lagen. Det blev dock tillslut Växjö som hittade nät först när Oskar Larsson kunde peta in en lös puck efter en smått tilltrasslad situation nere vid Skogsman i Moras mål.

Bara minuter senare kom också det andra målet för bortalaget, lite från ingenstans så letade sig Växjö in på mål och Joel Svensson kunde då slå in 0-2 pucken nära in på Moras målbur.

Situationen skulle sedan inte alls bli bättre när Johannes Lökkeberg åkte ut för en highstick med 14:52 på klockan, och väl i powerplay så fortsatte Växjö att vara effektiva när Leon Matthiasson pricksköt in 0-3 och nu en riktigt tung uppförsbacke för MIK.

Spel i numerärt överläge kom också för Mora i slutet av den första perioden men ingen lycka där heller och ställningen 0-3 kvarstod efter 20 minuters spel i Smidjegrav.

Efter tio minuter i den andra perioden kom tillslut den viktiga reduceringspucken för MIK när Ludwig Laband högg på en retur som studsade ut från Växjömålvakten Albin Boijas benskydd och då 3-1 på tavlan med ungefär halva matchen kvar att spela.

Mora fortsatte att spela stabilt med inbytta Schjerpen Arnkværn i målet och utespelare som var villiga att kriga fram ytterligare en reducering. Den reduceringen kom med 16:45 på klockan när man förde puck mot mål ännu en gång och efter att pucken låg lös i målgården så var Albin Stark där och petade in den för sitt första mål i J20 och Moras andra i matchen.

Med två raka mål i mittperioden så väntade 20 avgörande minuter i Smidjegrav med ett mycket förbättrat utgångsläge för ett MIK som hade vind i seglen.

I den tredje perioden växlade Mora upp rejält och parkerade i offensiv zon under mycket långa stunder och skapade massvis med chanser för att kvittera matchen men trots detta övertag så kunde man inte tvinga matchen till förlängning efter att Växjö nätade två gånger i öppen kasse och matchen slutade med siffrorna 2-5.

J20 får en ny chans att plocka poäng imorgon när HV71 står för motståndet i Smidjegrav klockan 12:30.