Mora föll med 5-2 i Norge
Publicerad: 2022-08-18
Försäsong
Kvällens träningsmatch i Hamar blev en jämn historia där Mora långa stunder var det bättre laget. Hemmalaget visade dock upp en ruggig effektivitet och vann matchen med 5-2.

Mora fick en ganska jobbig start i bortamatchen mot Storhamar. Klockan hade bara hunnit ticka upp till dryga minuten när Kristoffer Gunnarsson åkte på en utvisning. I efterföljande fem mot fyra spel lyckades sedan hemmalaget ta ledningen med 1-0. Detta efter att ett misslyckat skott träffat spelare framför mål och lite turligt sedan hamnat på en hemmaspelares klubba som direktsköt in pucken i mål. Mora åt sig in i matchen mer och mer och bjöd på en hel del långa anfall och kreativt spel i offensiv zon. Flera gånger var man också nära på att överlista hemmalagets målvakt. Många förväntade sig nog en kvittering från gästerna men då kunde istället Storhamar öka på till 2-0 efter en spelvändning. Den första perioden avslutades med en fortsatt stor Morapress där man gjorde det mesta rätt, förutom att få in pucken i målet.

Även i den andra perioden var det mycket Mora men man fortsatte att ha svårt att förvalta sina chanser. Hemmalaget var desto effektivare denna kväll och när man mer eller mindre bjöds på ett friläge gjorde man inga misstag och resultattavlan visade 3-0. Till slut kom ändå utdelningen när Daniel Ljunggren på egen hand reducerade till 3-1 sedan han runnit igenom försvaret och avslutat med en backhand.

I den tredje perioden kunde hemmalaget öka på till 4-1 när ett skott från blå linjen letade sig en bakom Kari Piiroinen i Moramålet. Mora reducerade dock återigen strax efteråt och ännu en gång var det Daniel Ljunggren som var sist på pucken när han blev serverad öppet mål av Måns Carlsson. Trots en del ytterligare chanser kom man dock inte närmare den här kvällen. Hemmalaget fortsatte att vara effektiva och kunde med några minuter kvar fastställa slutresultatet till 5-2.

För att bjuda publiken på extra underhållning spelade man först fem minuters förlängningspel tre mot tre där Albin Grewe gjorde det enda målet. Därefter blev det straffläggning. Även där drog Mora det länsta strået och vann med 3-2. Patrick Harper, Kevin Hancock och Anton Heikkinen gjorde straffmålen.

Nu väntar ungefär en veckas speluppehåll innan vi nästa vecka åker till Sundsvall och spel i den anrika SCA-cupen.