Mora tog ny seger inför ett fullsatt Smidjegrav
Publicerad: 2023-02-24
Mora IK
Moras drömöppning med 2-0 efter fyra minuters spel lade grunden till en ny seger när man till slut slog tillbaka Västerås med 3-1.

Mora gjorde entré inför ett fullsatt Smidjegrav Arena denna fredagskväll. Spelarna verkade också få den energi man önskade och man satte genast press på gästerna. Ledningsmålet lät inte heller vänta på sig när Isac Heens sköt in 1-0 efter 3:30. Bara minuten senare var det dags igen när Anton Heikkinen fångade upp en lös puck framför mål och skickade in 2-0 för Mora som därmed hade fått en riktig drömstart på matchen. Hemmalaget hade det mesta av spelet, därför kom gästernas reducering lite som en blixt från klar himmel när ett skott letade sig in bakom Kari Piiroinen direkt efter en tekning. Härefter jämnade spelet ut sig något.

Den andra perioden blev sedan en jämn historia där Mora fortsatt förde spelet. Man mötte dock ett kompakt bortalag som det var svårt att få igenom skotten på. Mer än några halvchanser vaskade inte lagen fram i mittenakten som resultatmässigt slutade 0-0.

Mora hade ganska bra kontroll på händelserna i den tredje perioden. Trots detta blev det en del spänning i slutet när gästerna satsade allting framåt för en kvittering. Närmare än ett ribbskott kom man dock inte utan Axel Sundberg kunde istället fastställa slutresultatet till 3-1 efter att ha skickat in pucken i öppen målbur med en minut kvar.