Tränartrion klar - Jeff Jakobs blir ny huvudtränare i Mora IK
Publicerad: 2019-05-24
Lagbygget
Mora IK har nu gjort klart med den trio som ska träna laget den kommande säsongen. Huvudtränare blir Jeff Jakobs, som assisteras av Örjan Lindmark och Daniel Grillfors. -De har precis den kombination av teknisk kompetens och personliga egenskaper som vi har sökt, säger Peter Iversen i Mora IKs sportgrupp.

I jakten på nya tränare har Mora IK skyndat långsamt – hellre rätt än snabbt. Och vid rekryteringen har värderingarna och de personliga egenskaperna varit lika viktiga som ishockeykunnandet. –Det har varit en bra process, där vi nu har landat i en trio som kompletterar varandra på ett bra sätt och som matchar de krav vi ställde när vi inledde jakten på nya tränare. Vi i sportgruppen är jättenöjda med att kunna knyta till oss de här tre personerna, säger Peter Iversen.

Huvudtränaren Jeff Jakobs kommer närmast från AIK där han ingick i tränarstaben den senaste säsongen. – Jeff är en tränare som tillhör den nya generationens sätt att leda, organisera och driva spelarna och laget framåt. Han är precis den tränartyp vi har sökt efter.

Örjan Lindmark kommer närmast från rollen som assisterande tränare i Leksands IF och har tidigare varit en uppskattad tränare i Mora IK under Jeremy Collitons ledning. Daniel Grillfors har spelat i Mora IK de senaste säsongerna men tvingades lägga av ifjol på grund av skada. Nu får han en ny roll i klubben där hans egenskaper och erfarenheter tas tillvara.

Kenny Åström