Mora lånar in Ludvig Elvenes från Rögle

6 april 2016 12:00

Mora IK och Rögle BK har kommit överens om ett låneavtal gällande den 19-åriga forwardstalangen Ludvig Elvenes för kommande säsong.


Ludvig kommer från en riktig hockeyfamilj där både pappa Stefan och farbror Roger spelat en mängd säsonger i Rögle och SHL. Han har under hela sin karriär tillhört Ängelholmslaget och gjorde under förra säsongen 16 SHL-matcher. Han var också utlånad under några matcher till Helsingborg och Troja/Ljungby i HockeyEttan. Förutom detta stod han för 36 poäng på 32 grundseriematcher i J20 SuperElit och hela 16 poäng på 7 matcher i efterföljande slutspel.

- Ludvig är en producerande forward som kan spela på båda kanterna. Han är riktigt bra i offensiv zon och nästa steg för honom nu är att leverera på seniornivå. Det ska bli riktigt spännande att se honom i den här serien och vi hoppas på en riktigt bra utveckling under säsongens gång, säger Moras tränare Jeremy Colliton.

– Jag ser det här som ett jättebra steg för min utveckling. Jag har hört mycket gott om föreningen och orten så jag ser verkligen fram emot det här jättemycket, säger Ludvig själv.

Låneavtalet gäller för hela säsongen och vi hälsar Ludvig varmt välkommen till Mora IK!

TV: KOMMENTAR FRÅN JEREMY COLLITON