Mora IK har gjort klart med första nyförvärvet

21 april 2017 12:10

Klubben kan idag berätta att man gjort klart med den 24-åriga forwarden John Persson som närmast kommer från spel i Färjestad.


John är fostrad i Mora IK och spelade här under sin juniortid fram till 2009.
Han flyttade därefter till USA för spel i juniorligan WHL som sedermera gav ett AHL-kontrakt med Bridgeport Sound Tigers. Totalt blev det 179 matcher i AHL och han står även noterad för 10 NHL-matcher med New York Islanders. De två senaste säsongerna har han representerat Färjestad där han också blivit något av en publikfavorit. De två kommande säsongerna är det istället Morapubliken som kommer att få njuta av Johns energirika spelstil.

- Vi är jätteglada att John väljer att komma "hem" och spela för den klubben som han gjorde många år i som ungdoms- och juniorspelare. Mora IK kommer få en spelare som är otroligt motiverad och är fast besluten på att göra allt som krävs för att vinna matcher åt oss, säger sportansvarige Anders Sundby.

- Det känns skönt att ha det klart. Jag följde hela matchserien mot Leksand och när det blev klart att Mora gick upp i SHL kändes det direkt som ett möjligt och bra alternativ för mig. Jag vill bidra med en ledande roll, visa vad man går för och givetvis också producera en del poäng. Som sagt ska det bli jäkligt roligt att komma hem igen, säger John Persson om sitt beslut att välja Mora.