TV-Pucken återvänder till Dalarna

24 februari 2020 13:50

-Det är med stor glädje som vi har mottagit beskedet från Svenska Ishockeyförbundet om att TV-Pucken kommer att spelas i Dalarna även kommande säsong.


I och med att vi nu får förtroendet att kommande säsong arrangera två av TV-Puckens kvalspelsgrupper 2020 i Dalarna för både pojkar och flickor.

Detta är verkligen ett kvitto på att vi arrangerade ett mycket lyckat TV-puck slutspel 2019 i Leksand och Falun. Dalarnas Ishockeyförbund kommer att tillsammans med Dalarnas elitföreningar Leksands IF och Mora IK att stå som värd för dessa två arrangemang.

Vi kommer att göra vårt yttersta för att ge de deltagande lagen och alla gästande besökare minnesvärda hockeyevents och erbjuda anhöriga och supporters möjligheten att besöka vårt gästvänliga län.

TV-Pucken är det starkaste varumärket bland alla ungdomshockeyturneringar och den turnering som lockar mest intresse sportsligt och medialt. Så det är ytterligare två prestige uppdrag som tilldelas Dalarnas Ishockeyförbund och helt i linje med vår ambition och strategi att få arrangera fler hockeyevents i Dalarna åt Svenska Ishockeyförbundet.

-Där vi nu får chansen att arrangera TV-Pucken igen och skapa ett ännu större intresse för ishockeyn och med en stor förhoppning om att ännu fler ungdomar väljer denna häftiga idrott, säger Jan Eljas, Vice Ordförande i Dalarnas Ishockeyförbund och ansvarig för TV-Puckens slutspel 2019.

-Ishockeyn är riktigt het just nu i vårt distrikt och Dalarna är verkligen på frammarsch på alla fronter. Där vi har en enorm bredd på ungdoms- och juniorsidan och även spets med lag i de högsta ligorna SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan samt seniorlag i de lägre divisionerna.

Som spin-off till framgångarna i TV-Pucken 2019, där flickorna gick hela vägen och vann turneringen så har intresset ökat enormt på framför allt flicksidan i Dalarna. Ett 30 tal flickor började att spela hockey direkt efter årets TV-Puck runt om i Dalarnas klubbar. Det gläder verkligen oss och även mig som en gång i tiden startade upp Outokumpu Cup i Skogsbo för distriktslag på flicksidan. Som senare övergick till Stålbucklan och numera gjorts om till TV-Pucken för flickor, säger Rolf Rickmo, Ordförande i Dalarnas Ishockeyförbund.

Pojkarnas kvalspel kommer att spelas i Tegera Arena, Leksand den 4-6 September.

Flickornas kvalspel kommer att spelas i Jalas Arena, Mora den 18-20 September eller 25-27 September

Dalarnas Ishockeyförbund hälsar alla varmt välkomna till Dalarna i september och TV-Pucken 2020 !

TV-Puckens slutspel har tilldelats Västerbottens Ishockeyförbund och spelas i Umeå den 29 Oktober - 1 November.