Mora IK spelar i retrotröjor under försäsongen

10 augusti 2016 15:39

A-lagspelarna kommer under försäsongen att spela i klassiska gröna matchtröjor liknande de man använde sig av under slutet av 60-talet.


Ola Insulander och Håkan Bogg designade inför förra säsongen ett nytt hemmaställ och ett nytt bortaställ som även kommer att användas kommande säsong. Nu har man också tagit fram en grön försäsongströja som vi kommer att spela med under träningsmatcherna samt använda som uppvärmningströjor under seriespelet.

- Håkan mejlade mig i våras någon gång om att han var sugen på en grön försäsongströja. Och då gjorde jag ett förslag och skickade till honom. Nu ser vi resultatet, berättar Ola Insulander.

- Den gröna tröjan har legat som in idé i bakhuvudet, att göra en retrotröja eftersom klubben spelade i grönt i slutet av 60-talet och i början på 70-talet. Så då kontaktade jag Ola så klart eftersom vi gjorde matchtröjan förra året ihop, säger Håkan Bogg.

Inspirationen är hämtat från de tröjor som Mora spelade i under exempelvis säsongen 1968-69. Till skillnad mot då har man dock valt att byta ut den diagonala texten ”MORA” mot det vackra klubbmärket.
- Jag gick igenom gröna tröjor på gamla lagbilder som jag har i datorn hemma. Den här är från 68-69, och tyckte den skulle passa, säger Ola.

- Jag är jättenöjd med tröjorna och hoppas framförallt alla äldre Morafans får lite nostalgikänslor när de ser den, avslutar Håkan.

Premiär för tröjorna blir det på lördag då man spelar första träningsmatchen borta mot Borlänge.