Mora IK verkar för trygga gator i Valborg

28 april 2021 11:09
Mora IK

Det var en självklarhet för Mora IK att svara ja när klubben fick frågan om nattvandring i Valborg. -Det är ju allas våra ungdomar och då måste vi alla hjälpas åt att skapa en trygg miljö på Moras gator och torg i helgen.


Föräldrar på stan är ju ett inarbetat koncept. Nu får vi lägga till ledare, spelare och styrelse på stan. För den som rör sig ute kvällstid i Valborg kan det innebära ett möte med ett och annat känt ansikte i form av MIK-spelare -och en tränare med NHL-meriter.

-Vår förhoppning är att vi kan bidra till ett lugnt Valborgsfirande, säger Mora IK:s styrelseordförande Lars Lisspers och fortsätter:

-Det som känns extra bra är att vi är flera föreningar som tillsammans nu gått in i ett projekt tillsammans med kommunen kring nattvandringar. Först ut är vi och KAIS, under skolavslutningarna är det IFK Mora och sedan hoppas vi att fler föreningar ansluter.

Det var i samband med ett möte mellan kommunen och föreningarna som Kommunstyrelsens ordförande Anna Hed lyfte frågan.

-Vi pratade med kommunen om hur de kunde hjälpa oss när pandemin slog till. Då frågade Anna vad vi kunde hjälpa kommunen med och på den vägen är det, berättar Lisspers.

Detta är början på ett projekt som går ut på att föreningarna i Mora tar ett ännu större ansvar för kommunens ungdomar.

-Det känns jättebra att kunna hjälpa till och vi har inte haft några problem med att hitta frivilliga. Vi tycker alla att det känns bra att nattvandra på fredag för att skapa trygghet för våra ungdomar.