Uddamålsförlust mot Färjestad för U16
Publicerad: 2018-10-04
U16
I en spelmässigt jämn och målrik tillställning under onsdagskvällen var det till slut gästande Färjestad som kunde lämna isen med tre poäng.

Mora IK gick, sin vana trogen, ut hårt och skapade en hel del i inledningen. Likväl lyckades gästerna ta ledningen men Mora replikerade i bytet efter, då Tobias Linden snappade upp ett back-back spel och distinkt satte dit friläget. Mora tog sedan ledningen med 2-1 efter ett påpassligt skott av Ibrahim Qufaj. Ställningen efter en period blev dock 2-2 då Färjestad efter en snabb spelvändning kunde kvittera.

Andra perioden tappade dock Mora den säkerhet som gjort att känslan var odelat positiv, och Färjestad kan återigen efter snabba spelvändningar, ta ledningen med 2-4.

I tredje perioden tog hemmalaget tag i taktpinnen rejält där man vann skotten med hela 21-9 och perioden med 2-1. Dessvärre räckte inte det hela vägen fram då slutresultat skrivs till 4-5.

För att sammanfatta totalen så hamnar den här matchen i kategorin ”Hedersamma förluster”, men man kan konstatera att det inte räcker till vint om man inte presterar som lag över 60 min.