Andra raka segern efter 5-1 hemma mot Västerås
Publicerad: 2020-12-29
HockeyAllsvenskan
Mora tog en övertygande seger när man hemmaslog Västerås med 5-1 i årets sista match.

Den första perioden bjöd på ganska fartfylld hockey men utan något vidare strukturerat spel. Matchen böljade fram och tillbaka utan att något av lagen egentligen lyckades skapa så mycket chansmässigt. Det dröjde egentligen fram till efter periodens sena powerbreak efter dryga 13 minuter innan matchen vaknade till på allvar. Mål fick vi också se och det var Oskar Stål Lyrenäs som inledde målskyttet för Moras del efter 16:57 när han fångade upp sin egen retur och skickade in pucken mellan benen på målvakten. Glädjen blev dock kortvarig. Bara halvminuten senare kom nämligen kvitteringen till 1-1 efter att ett skott från blå linje gått in bakom en skymd Matteus Ward i Moramålet.

I den andra perioden var det gästerna som inledde starkast och Mora fick under de första minuterna mest lägga kraft att försvara sig. Man redde dock ut det hela och fick också ett riktigt psykologiskt övertag när Ludvig Larsson skickade in 2-1 för hemmalaget i periodens första anfall efter 4:29. Målet gav Mora energi och Oscar Eklind var minuten senare ytterst nära att öka på ledningen men pucken tog dessvärre klockrent i stolpen. 3-1 skulle ändå komma lite senare när Johan Persson valde att gå på eget avslut i en kontring. Pucken satt snyggt uppe i målvaktens högra hörn. Och Persson skulle också bli tvåmålsskytt innan perioden var över. I Moras första powerplay för kvällen hamnade pucken i mål med blott 0,7 sekunder kvar efter ett fint klapp-klapp-spel.

Mora inledde den tredje perioden genom att mestadels bevaka sin ledning men fick efter 3:39 spela med en man mindre. Boxplayspelet var dock riktigt bra och detta tillsammans med en hel del slarv från gästerna gjorde att Mora med en man mindre kunde öka på ledningen till 5-1. Daniel Ljunggren skickade in pucken mot mål och rakt på Måns Carlssons klubba som styrde in pucken i nät. Resterande delen av perioden blev bara en transportsträcka där hemmalaget inte hade några större problem med att hålla undan.

Nu väntar ytterligare ett uppehåll innan vi möter Björklöven borta den 9 januari.