Adam Masuhr återvänder till Mora IK
Publicerad: 2018-04-19
Lagbygget
Klubben har idag gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Det är backen Adam Masuhr (fd. Andersson) som återvänder efter nio säsonger utomlands.

Ja första nyförvärvet är riktigt meriterat. Förutom att han redan spelat 194 A-lagsmatcher för just Mora under sin karriär har han totalt 342 SHL-matcher, 451 matcher i finska ligan samt 120 KHL-matcher på sitt CV. Adam har de senaste två säsongerna representerat KHL-laget Severstal Cherepovets där han noterats för 39 poäng på 120 matcher.

-Vi är jätteglada att Adam och Mora IK har kommit överens om ett långtidskontrakt. Han kommer att bli en väldigt viktig kugge för laget under de kommande säsongerna. Det är en back som kan användas i alla möjliga spelformer och som samlat på sig mycket rutin under sina år utomlands, säger klubbdirektör Peter Hermodsson.

-Det känns jättebra. Jag är supernöjd med att komma hit och ser verkligen fram emot kommande säsong och det här kontraktet. Just nu är jag bara otroligt nöjd att jag skrivit på kontraktet och är allmänt exalterad, säger Adam själv.

En längre intervju med Adam kommer inom kort på moraik.se

Kontraktet är skrivet på tre år.

Kenny Åström