Björklöven kvitterade matchserien till 1-1
Publicerad: 2021-03-24
Mora IK
Det krävdes återigen förlängning för att skilja lagen åt i match två i kvartsfinalspelet. Tyvärr var det dock hemmalaget som kunde dra det längsta strået den här matchen och därmed utjämna matchserien till 1-1.

Jämfört med matchen i måndags bjöd de första 20 minuterna inte riktigt på samma underhållningsvärde. Tempot var betydligt lägre och det var inte mycket till ordnat spel. Mora skapade matchens första riktiga målchans när Alexander Lundqvist klev in och avlossade ett skott som gick klockrent i ribban. Även Oscar Eklind hade lite senare en styrning som gick i målramen. Nej man hade inte riktigt marginalerna med sig. Det hade dock hemmalaget som i spel fem mot fyra lyckades ta ledningen med 1-0 när ett backskott styrdes framför mål och gick in bakom en ställd Matteus Ward i mål.

I inledningen av den andra perioden var det mycket Björklöven. Man skapade en hel del chanser och Mora fick ägna mycket tid till att försvara sig. Därför kom kvitteringen lite oväntat sett till matchbilden. Ludvig Larsson passade till Oscar Eklind som fick på ett kanonskott fram till 1-1 efter dryga fem minuters spel. Björklöven replikerade dock minuter efteråt i spel fem mot fyra sedan Mora flertalet gånger misslyckats med att rensa ut pucken. Mora lät sig dock inte nedslås utan kom tillbaka till 2-2 i spel fem mot fyra. Johan Persson var målskytt efter en riktigt fin passning från Daniel Ljunggren. Och när man sedan fick spela numerärt underläge kontrade Oscar Eklind in sitt andra mål för dagen fram till 3-2!

I den tredje perioden var det hemmalaget som kom ut bäst och efter flertalet långa anfall fick man till slut utdelning till 3-3. Härefter var det också väldigt mycket Björklöven och försvararna tillsammans med Matteus Ward fick slita hårt för att freda sitt mål. Hemmalaget vann skotten med hela 15-4 men bara ett mål gick i nät vilket gjorde att matchen, precis som i måndags, fick avgöras i förlängningen. Och liksom då kom avgörandet omgående. Tyvärr var det dock Björklöven som lyckades avgöra när man verkligen hade studsarna med sig och pucken slank retfullt och olyckligt under Matteus Ward.

Detta betyder att det är 1-1 i matcher när matchserien nu vänder hem till Mora och Smidjegrav Arena med matcher på fredag och söndag.