Nästa utmaning för Mora – Tingsryd på bortaplan

18 februari 2017 18:40

Med en härlig 4-1 seger i ryggen hemma mot Oskarshamn igår satte sig laget på bussen under lördagsförmiddagen för en tripp ner till småländska Tingsryd.


Ja laget klev verkligen ut med en härlig energi i gårdagens hemmamatch inför 4 500 åskådare i Smidjegrav Arena. Utdelningen kom också snabbt där man tog ledningen med både 1-0 och 2-0 innan fem minuter var spelade. Starten satte också prägeln på matchen där Mora fortsatte att spela riktigt bra och publiken bjöds på några riktigt vackra mål denna afton. Kevin Goumas gjorde både 3-0 och 4-0 efter fint förarbete på båda situationerna. Gästerna reducerade visserligen till 4-1 i den tredje perioden men segern var aldrig hotad.

- Jag tycker att vi kom ut med en energi och ett tempo som är svårt att matcha. Vi hade ett bra tryck i offensiv zon och jag tycker att vår forechecking var utmärkt. Hela laget hade en hög nivå under större delen av matchen, konstaterar tränare Jeremy Colliton.

I matchen fick vi dessutom de två debutanter i Moratröjan. Matt Bailey såg bra ut och var nära att också bli premiärmålskytt. Även Christoffer Björklund visade upp ett stabilt backspel.

- De passar in bra i laget båda två och kommer att bidra i fortsättningen. Jag tycker att djupet vi hade i laget igår var så som vi haft hela året, säger Jeremy.

Mora klev i och med segern upp på 96 poäng i tabellen och samtidigt som både Pantern och Timrå förlorade så är avståndet ner till tredjeplatsen hela 17 poäng med 18 poäng kvar att spela om. Ner till Karlskoga på andra plats skiljer det nu fjorton poäng (Karlskogas match var ej spelad när detta skrevs) Man har med andra ord ett riktigt bra slagläge inför avslutningen av serien.

Laget satte sig som sagt var redan under lördagsförmiddagen på bussen ner till Tingsryd. Allt för att få de bästa möjliga förutsättningarna inför morgondagens match.

- Vi lämnade Mora kl. 08:30, hade lunchstopp i Mariestad och sedan åkte vi ner till Växjö. Eftersom matchen startar redan kl 16:00 kommer vi inte ha något ispass imorgon utan vi träffas på morgonen och och tar sedan bussen till Tingsryd runt 13-tiden, berättar Jeremy.

Tar vi så en titt på söndagens motståndare Tingsryd så återfinns man just nu på en sjätte plats i tabellen med 72 inspelade poäng. Man har fortfarande en teoretisk chans att nå en topp 2-placering även om den är minimal då man måste passera fyra lag ovanför i tabellen. Formmässigt så verkar man vara inne i lite av en varannandagsform. Man vinner en match, förlorar en osv. Igår befanns sig laget i Uppsala där man vann med 2-1 efter straffar mot hemmalaget Almtuna.

Mora leder i inbördes möten mot Tingsryd med 2-1 den här säsongen sedan man vunnit båda matcherna hemma med 4-2 och 2-0 och förlorat borta med 4-1.

- Det är en tuff hall att spela i och vi har inte vunnit där sedan Tingsryd kom tillbaka till HockeyAllsvenskan. Det kommer att bli en utmaning för oss och det är viktigt att vi får en bra start och tvinga dem att jobba för varje liten chans. Vi vill ha flera spelare som följer med ner och försvarar och lita på att vi kommer att få tillräckligt mycket chanser över 60 minuter för att vinna, avslutar Jeremy.

Laget beräknas bli det samma som i den senaste matchen.