Bara en poäng trots stort spelövertag
Publicerad: 2021-01-16
Mora åkte på en onödig övertidsförlust hemma mot Tingsryd där man hade ledningen både med 2-0 och 3-2 men tappade och förlorade med 3-4 efter förlängning.

Den första perioden började med en Morautvisning redan efter 9 sekunder. En tuff start som hemmalaget dock klarade utan några större bekymmer. Den första halvan av perioden präglades av en hel del kamp och de riktigt klara målchanserna lyste med sin frånvaro. Mora fick efter dryga 10 minuters spel återigen spela med en man mindre sedan man åkt på ett lagstraff efter för många spelare på isen. Även denna gång försvarade man sig bra. När det sedan var Moras tur att spela powerplay utnyttjade man det på bästa sätt. Ljunggren över till Mattias Nörstebö som klippte till direkt och därmed var det 1-0. Ljunggren har därmed gjort assist i 9 matcher i rad. Målet gav också spelarna energi och framförallt under de sista minuterna skapade man gång på gång ett hårt tryck i gästernas zon, dessvärre utan att få utdelning.

I den andra perioden var det spelmässigt Mora för nästan hela slanten. Man skaffade sig också en rättvis 2-0 ledning i inledningen när Oscar Eklind fångade upp en tappad puck och skickade upp pucken i nättaket när han ställdes helt fri med målvakten. Trots att man var det klart bättre laget fick man ändå gå till pausvila med ett likaläge. Tingsryd gjort nämligen två mål innan signalen för paus gick efter två slarviga situationer i egen zon. Det sista målet kom med blott 26 sekunder kvar när man strax innan klarat av två minuter i spel tre mot fem på ett strålande sätt.

Mora var det bättre laget även i den tredje perioden och lyckades efter 7:30 ta ledningen med 3-2. Detta när Adam Masuhr hittade in till en fristående Johan Persson som styrde in pucken i nät. Här var det nog många som trodde att Mora skulle rycka ifrån men gästerna kom tillbaka ännu en gång. Och på nytt lyckades man kvittera när Moraspelarna agerade slarvigt i egen zon. Resultatet stod sig sedan perioden ut och matchen gick till förlängning.

Väl där tog det bara 21 sekunder för gästerna att avgöra.

Nästa match är redan imorgon eftermiddag när AIK kommer på besök.