Blekt Mora som föll i Norrköping
Publicerad: 2022-12-02
Mora IK
Laget stod för säsongens blekaste insats när man under fredagskvällen föll med hela 4-1 borta mot Vita Hästen i en match där man inte alls fick spelet att stämma.

Mora startade förvisso helt okey där man omgående skapade några halvchanser mot motståndarnas målvakt. Dessvärre förändrades matchbilden ganska omgående när hemmalaget kunde ta ledningen med 1-0 på ett alldeles för enkelt sätt redan efter 3:48. Därefter fick man inte spelet att stämma och hemmalaget var betydligt närmare att utöka ledningen än att Mora skulle nå en kvittering.

Mora hade i den andra periodens inledning en puck inne men som ab någon anledning dömdes bort av domarna. Istället kunde hemmalaget utnyttja samtliga de chanser man skapade i mittenakten och gå fram till både 2-0 och 3-0.

Mora kom inte upp i någon nivå i den tredje perioden heller. Hemmalaget gjorde istället 4-0 och uppförsbacken var väldigt brant. Kalle Miketinac fick innan slutet in ett tröstmål fram till 4-1 som också blev slutresultatet.