Hedberg: ”Känslan är bra inför framtiden”
Publicerad: 2021-03-22
Mora IK
En kanonstart på kvartsfinalspelet. Inte bara resultatmässigt utan också spelmässigt. -Det är givetvis skönt att få en bra start med bra resultat men framförallt insatsen gör att man känner att de här kan vi tävla mot, säger tränare Johan Hedberg efter matchen.

Starten på matchen var dock lite jobbig målmässig. Björklöven gick fram till 2-0 där det sista målet var psykologiskt tungt då det kom bara 12 sekunder från pausvila i den första perioden. -Jag tycker ändå den första perioden är rätt bra. Vi åker på några baklängesmål där vi slarvar lite på första och har lite otur på det andra men det kändes ändå som vi var med, konstaterar Johan.

Efter en snabb reducering i den andra perioden var det Mora som målmässigt var bäst i den andra perioden som man vann med 3-1 för att sedan spela 0-0 i den tredje perioden. -Det blir lite väl mycket fram och tillbaka kanske men vi har samtidigt en hel del chanser mot dem och kommer tillbaka målmässigt på ett bra sätt och vi stressar inte upp oss. Jättekul för Gunnarsson att få sätta dit den där pucken i förlängningen också. Det var han väl värd, säger Johan.

Även om spelet såg bra ut och man nu leder matchserien med 1-0 finns det dock saker man vill förbättra till nästa match. -Ja vi måste bli lite mer noggranna vid linjerna för där är de skickliga att vända spelet. Det samma gäller spelet i powerplay. De spelar väldigt aggressivt på oss och stressar oss till dåliga passningar. Där har vi något att titta på ikväll och imorgon, säger Johan som avslutar med att framförallt lyfta fram backarna och målvakten Matteus Ward efter den första matchen.

-Alla backarna plus Matteus i mål gör det jättebra. Framåt så gör Eklind det bra och framförallt Ljunggrens femma växer mer och mer ju längre matchen går. Men som helhet är det en laginsats.

Nu väntar en spelledig dag imorgon där de som spelade lite mindre eller ingenting har isträning imorgon förmiddag. Därefter har man också ett inplanerat möte innan spelarna har fria aktiviteter under eftermiddagen.

Match 2 spelas på onsdag kl. 19:00. Även då har Björklöven hemmaplan.