Mora tog ny seger hemma mot Kristianstad
Publicerad: 2022-11-18
Mora IK
Laget tog ikväll sin femte raka seger när man slog tillbaka Kristianstad hemma i Smidjegrav Arena med 4-1.

En liten fundering innan matchen var hur Mora efter 10 dagars uppehåll skulle komma in i tempot mot Kristianstad som redan spelat två matcher den här veckan. Svaret fick vi omgående. Hemmalaget klev nämligen ut och tog tag i taktpinnen omgående och skapade flera fina möjligheter. De flesta trodde nog också att Mora tagit ledningen när Kalle Miketinac fick in pucken i nät men målet dömdes efter videogranskning bort för att Kalle stört målvakten. Matchen fick en något ändrad karaktär efter att bortalaget fått chansen i spel fem mot tre i nästan två minuter. Ett riktigt bra boxplayspel såg till att klara ut situationen. Det var 0-0 efter den en spelad period.

Den andra perioden såg sedan ut ungefär som den första. Mora förde stora delar av spelet medan Kristianstad satsade på kontringar. Drygt fem minuter in i perioden blev det hemmalagets tur att spela fem mot tre men drog dessvärre ner tempot lite. Närmast mål var Johan Persson som fick se ett misslyckat skott gå i stolpen istället för in i den tomma målburen. 1-0 skulle ändå komma strax efter att Kristianstad blivit fulltaliga. Michael Brandsegg-Nygård serverade pucken till Jonathan Myrenberg som tog några skär in i mitten av banan och avlossade ett riktigt fint handledsskott som letade sig in i nät. Mora hade sedan bud på ytterligare något mål men utan att få utdelning.

Utdelningen kom istället i den tredje perioden när Michael Brandsegg-Nygård hittade Ludwig Laband som skickade in sitt första mål i HockeyAllsvenskan i sin första A-lagsmatch. Snack om succédebut! Härefter började dock hemmalaget slarva något vilket ledde till att gästerna kunde reducera till 2-1 och hade sedan bud på en kvittering. Man fick nämligen chansen två gånger om i spel fem mot fyra men Mora gjorde det återigen bra i boxplay. Istället kom det så viktiga 3-1 målet när nyss utvisade Heikkinen skickade in pucken i nät. Johan Persson kunde sedan fastställa slutresultat till 4-1 när han gjorde mål i öppen målbur.