Femte raka segern - men tung skada
Publicerad: 2021-02-07
Mora fortsätter sitt segertåg. Mot Väsby kom femte raka segern. -I dag hade vi lite tur, säger Moratränaren Johan Hedberg till Cmore efter matchen.

Mora besegrade Väsby i fredags i ett tufft möte, och även den här gången satt segern långt inne.

Med lite tur och flyt kunde laget fixa en ny trepoängare via tre mål framåt i den sista perioden.

-Jag tycker vi inte hade den intensitet i spelet som vi vill ha. Vissa spelare såg lite trötta ut. Vi hade lite flyt. De fick ett mål bortdömt och sedan kunde vi ta ledningen i power play, säger Johan Hedberg och fortsätter:

-Men vi tar med oss tre poäng, även om det inte var så bra. Det är många saker som måste bli bättre.

Jämfört med matchen i fredags, kom Mora till spel utan avstängde Lukas Wernblom och skadade Robin Johansson.

Inledningen på matchen bjöd på ett böljande spel och stundtals med bökigt spel utefter sargerna.

Båda lagen hade svårt att få till några riktiga chanser. Efterhand började spela bli mera ordnat och det var också hemmalaget som vaskade fram den första farliga målchansen, där Väsby kom i ett två mot ett läge och ställde Matteus Ward i Morakassen på prov.

Mora hade två riktigt vassa målchanser i den första perioden och det var skyttekungen Johan Persson som hade båda lägena.

Men vid båda tillfällena smet pucken strax utanför Väsbymålet. Mora fick också spela fem mot fyra vid ett tillfälle, men hade svårt att få till något ordnat spel.

Noterbart från den första perioden var också att Morabacken Mattias Nörstebö tvingades utgå skadad efter en sargduell med en Väsbyspelare, när tre minuter återstod av perioden. En jobspost, förstås, för ett Mora som redan har många skadade spelare på backsidan.

I den andra perioden tog Mora ett litet grepp om händelserna på banan inledningsvis.

Dalalaget kunde också ta ledningen i matchen när Johan Persson kunde göra 1-0 efter ett flygande anfall och bra samspel med Måns Carlsson och Albert Lyckåsen. Det var bara för Moras skuttekung att förpassa pucken i nät bakom en helt bortspelad Väsbymålvakt.

Strax därefter åkte hemmalaget på en dubbelutvisning, vilket gav Mora möjligheten att spela fem mot tre i två minuter. Ett gyllene tillfälle att öka ut ledningen på.

Mora, vassast av alla lag i allsvenskan i numerärt överläge, fick inte till något jättebra spel utan vaskade bara fram någon halvchans.

Väsby redde ut det hela och stärkta av detta, så började också laget att ta för sig allt mer på banan. Laget agerade betydligt giftigare och Matteus Ward i Moramålet fick mer att göra.

Kvitteringen kom också. Väsbys skyttekung Raphael Lavoie gjorde sitt 18:e mål den här säsongen, när han lyckades få in pucken från i stort sett ingen vinkel alls.

Väsby kändes fortsatt hetare och fick också chansen att spela i numerärt överläge när Ludvig Larsson åkte ut för en interference, när 15.32 hade spelats.

Och mål blev det också på utvisningen.

Men till Mora!

Hemmalagets Colin Smith tappade pucken vid egen blå, Daniel Ljunggren högg som en kobra och blev helt fri.

Med iskall kyla satte han pucken mellan benen på Linus Ryttar i hemmakassen fram till Moraledning 2-1 inför den sista perioden.

I den tredje perioden startade Mora friskt och vaskade fram två fina chanser redan i periodens första minut.

Men istället kunde Väsby kvittera strax därefter när Nils Thomasson satt utvisad. Daniel Ljunggren skulle sparka bort pucken, men istället hamnade den hos Johan Lorraine som dunkade in 2-2.

Efter målet var det mycket Väsby.

Nykomlingen skapade en hel del framåt, och fick också ett ledningsmål bortdömt efter att målburen varit ur sitt läge.

Mora redde ut den värsta stormen och i mitten på perioden fick laget chansen att åter spela i numerärt överläge, och då kunde Ludvig Larsson prickskjuta in 3-2.

Sedan blev det mycket kamp ute på isen. Väsby försökte hitta på något framåt och Mora ville främst freda sin kasse.

Viktor Larsson gjorde mål när Mora slog Väsby borta förra gången, och nu blev det mål igen. Med ett lågt skott från blå gick pucken in fram till 4-2.

Oscar Eklind fastställde sedan slutresultatet till 5-2. Noterbart är att Väsby vann skotten med hela 19-7 i den sista perioden.

För Mora väntar nu dubbelmöte med Södertälje tisdag-onsdag.

Troligtvis utan lagkapten Mattias Nörstebö i laget.

-Jag har sett händelsen på video och det såg inte bra ut. Troligen handlar det om en knäskada. Vi tappade vår lagkapten tidigt och fick sedan spela på fem backar, säger Johan Hedberg till Cmore.