Mora slog tillbaka serieledande Björklöven
Publicerad: 2020-01-22
HockeyAllsvenskan
Mora tog en riktigt tung skalp när man hemmaslog Björklöven med 5-3.

Det var två formstarka lag som drabbade samman i Jalas Arena denna onsdagskväll. Mora hade inför matchen tagit poäng i 7 av de senaste 8 matcherna medan serieledande Björklöven hade 9 raka segrar. I den första perioden såg det dock ut som det var just Mora som var i topp av tabellen. Man dominerade nämligen fullständigt i spelet där man formligen flög fram i anfall efter anfall. Man fick också utdelning för sitt fina spel där 1-0 kom efter 5:17 när Måns Carlsson skickade in en retur stående framför mål. Då hade man dessförinnan även vaskat fram mängder med chanser mot en storspelande Mattias Pettersson i målet. Även 2-0 kom och detta efter att just Pettersson varit ute och skickat iväg pucken som fångats upp av Brant Harris vid sargen. Han skickade pucken direkt in till en fristående Brandan Ranford som styrde in pucken i mål. Och bara minuter senare höll sig Måns Carlsson påpassligt framme igen och kunde styra in 3-0 för hemmalaget. Det var också ställningen efter en förstaperiod där Mora vann skotten med hela 17-5.

Även den andra perioden bjöd på underhållande hockey där gästerna kom in lite mer i matchen. Om det berodde på att Björklöven flyttade fram positionerna, Mora gick ner i tempo, eller om det var en kombination låter vi vara osagt. Faktum är dock att Björklöven fick in en reducering efter 9:41. Målet föranleddes av att en bortaspelare slog pucken ur Isak Wallins plockhandske precis innan målet. Det hela följdes av en lång videogranskning där domarna till slut valde att döma mål. Det var också periodens enda nätkänning trots att både lagen hade flera fina chanser.

Mora fick sedan en drömöppning på den tredje perioden när man fick spela med en man mer. Då passade nämligen Brendan Ranford på att styra in 4-1 för hemmalaget. Björklöven fick dock kontakt igen när man efter en tveksam Morautvisning fick chansen i spel fem mot fyra. Tyvärr lyckades man också få in pucken till sist efter ett annars riktigt bra jobb i numerärt underläge. En olycka kommer sällan ensam och bara minuter senare kunde också gästerna på ett något turligt sätt få in ytterligare en reducering. Målet gjorde det lite nervöst i Moralägret som ändå lyckades hålla ut och dessutom sätta spiken i kistan fram till 5-3.