Lukas Wernblom: ”Jag trivs jättebra i Mora”

19 april 2021 17:09
Mora IK

Trots ett år kvar på kontraktet har rykten placerat Lukas Wernblom i SHL till kommande säsong. Vi fick en liten pratstund med Lukas som är helt inställd på att fullfölja sitt kontrakt med Mora IK!


Vad säger du om säsongen som var med lite distans till det hela? -På det stora hela gör vi en jättebra säsong. Vi hade ett ganska ungt lag som tog steg hela tiden. Tyvärr räckte vi inte riktigt till i kvartsfinalen vilket fortfarande känns lite surt. Men som helhet får vi ändå vara nöjda.

Finns det någon viss match eller situation som du kan minnas tillbaka på med glädje? -Ja roligast var nog när vi avgjorde i förlängningen i den första kvartsfinalen i Umeå. Det var en himla glädje i laget där och då. Nu räckte det ju inte hela vägen men just den stunden minns man.

Du hade en rejäl utveckling rent poängmässigt. Vad skulle du framför allt säga var den stora anledningen till det? -Den största anledningen var förtroendet som jag fick från tränarna. Sedan fick jag också spela med bra spelare. I början fick man spela i lite olika femmor men sedan hittade vi en riktigt bra kemi med mig, Ludde och Lyran. Det hjälpte så klart till att det blev så många poäng som det blev.

Hur mycket har tränarna Johan och Örjan betytt för just din utveckling förra säsongen? -Jättemycket! Jag fick stort förtroende och chansen att spela mycket i olika situationer. Detta var väl första seniorsäsongen där jag kände att jag fick spela mitt riktiga spel.

Du kom två i den interna poängligan, men du kom också tvåa i HockeyAllsvenskans utvisningsliga? -Haha, ja ska du skriva om det också? Nej men jag spelar väl lite på gränsen. Sedan tycker jag väl att de matchstraff som jag åkte på kändes ganska billiga. Alla utvisningarna drabbade ju kanske inte laget heller utan kom till efter gruff framför mål där deras spelare också åkte ut. Jag tycker väl inte att utvisningsminuterna berättar hela sanningen, men lite för många minuter var det nog.

Med mycket poäng kommer givetvis också ett intresse från SHL. Hur går tankarna där? -Jo så är det väl men jag har väl inte hört så jättemycket om det. Det är min agent som sköter det där men jag har kontrakt med Mora en säsong till. Jag trivs jättebra i Mora och det känns som en väldigt bra miljö att vara i.

Hur går tankarna inför nästa säsong? Både för lagets del och den egen utveckling? -Jag vill fortsätta ta steg och det kommer vi som lag också att göra. Jag tror vi kommer få ihop ett bra lag igen och vara med och kämpa i slutet av nästa säsong också. Men då ska vi försöka ta det ett steg längre.

Finns det något som du vill skicka med till våra fans? -Ja jag hoppas verkligen vi får ses i hallen till hösten och att vi får ha publik! Jag tror det kommer bli en väldigt rolig säsong!